Homburg Participaties sluit zich aan bij de STV

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 24/09/2009 11:05
Homburg Participaties B.V. ("HP") heeft besloten met ingang van 1 oktober a.s. Contribuant te worden van de Stichting Transparantie Vastgoedfondsen. ( "STV")
De STV heeft onlangs (juli 2009) besloten dat prospectussen van aangesloten contribuanten die reeds door de AFM zijn getoetst, uitsluitend nog beoordeeld worden op een aantal extra kwaliteit kenmerken.

Kortom de dubbele toetsing van daarvoor in aanmerking komende prospectussen door zowel de AFM als de STV is van de baan.

Voor Homburg is dit de doorslaggevende reden geweest zich nu aan te sluiten bij de STV. Met het lidmaatschap verwacht Homburg een bijdrage te kunnen leveren aan verdere zelfregulering van de sector.

De Stichting Transparantie Vastgoedfondsen (STV) wil een concrete bijdrage leveren aan de zelfregulering van beleggingproposities aan particuliere beleggers, door niet-beursgenoteerde beleggingsfondsen in onroerend goed.

De STV wil de professionaliteit, de transparantie en het vertrouwen in de markt van beleggingen in deze fondsen vergroten. Zij ontwikkelt en onderhoudt een gedragscode en standaarden voor informatieverstrekking over een beleggingspropositie. Fondsaanbieders die aangesloten zijn bij de STV laten de toepassing van deze standaarden in hun prospectus onafhankelijk beoordelen door de STV. De uitkomst van de beoordeling staat vermeld op de STV website.


HP is het onderdeel van de Homburg Groep dat zich bezighoudt met niet-beursgenoteerde vastgoedbeleggingsproducten en vastgoedobligaties (Homburg Bonds en Homburg Capital Securities), voor particuliere beleggers en was in 2008 voor het derde jaar op rij de grootste aanbieder wat betreft het opgehaalde eigen vermogen (per ultimo 2008 ca. 520 miljoen Euro eigen vermogen onder beheer en ca. 610 miljoen Euro geïnvesteerd vermogen onder beheer).



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL