UCB en Immunomedics maken positieve resultaten bekend voor een fase IIb-onderzoek met ...

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 27/08/2009 07:09
UCB en Immunomedics maken positieve resultaten bekend voor een fase IIb-onderzoek met epratuzumab bij systemische lupus erythematodes (SLE)
Gegevens uit het fase IIb-onderzoek naar de doses en posologie tonen een klinisch relevant behandelingseffect aan
Het behandelingsvoordeel van epratuzumab ten opzichte van de placebo bereikte 24,9% in week 12

Brussel, België & Morris Plains, New Jersey, 27 augustus 2009 - persbericht, gereguleerde informatie - UCB en Immunomedics (NASDAQ:IMMU) hebben vandaag de top-line resultaten bekendgemaakt van het klinische Fase IIb-onderzoek van UCB waarin epratuzumab werd vergeleken met een placebo bij patiënten met systemische lupus erythematodes (SLE, ook algemeen bekend als lupus). De gegevens over de verschillende doses en posologie uit het 12 weken durende onderzoek toonden het klinisch relevante behandelingseffect aan van epratuzumab ten opzichte van een placebo bij patiënten met SLE. De 227 patiënten uit dit onderzoek hadden een matig (30%) tot ernstig (70%) actieve ziekte in verschillende organen.

De primaire doeltreffendheidsmaatregel was een eindpunt met een gecombineerde index, dat bestond uit verschillende indexen van de activiteit van SLE. In de eerste plaats werd de nadruk gelegd op een door BILAG gemeten* verbetering. Het behandelingsvoordeel van epratuzumab ten opzichte van de placebo bereikte 24,9% in week 12.

"Epratuzumab is het meest geavanceerde programma in de portfolio van immuunziekten van UCB en de positieve resultaten zijn belangrijk voor UCB omdat we blijven doorgaan met onze programma's op basis van antilichamen", vertelde Roch Doliveux, CEO van UCB. "Deze resultaten kunnen de honderdduizenden mensen van over de hele wereld die aan SLE lijden nieuwe hoop geven, want de laatste vijf decennia werd er geen enkele nieuwe behandeling goedgekeurd voor deze ziekte die je hele leven verandert."

UCB houdt zich eraan om behandelingen te vinden voor immuunstoornissen en patiënten doeltreffende therapeutische opties bieden met zo weinig mogelijk bijwerkingen. De gegevens uit het Fase IIb-onderzoek worden nog steeds grondig geanalyseerd als voorbereiding op het Fase III-programma.

Epratuzumab, dat werd ontwikkeld door Immunomedics en waarvoor UCB in 2006 een licentie heeft gekregen voor alle indicaties van auto-immuunziektes6, is een gehumaniseerd anti-CD22 monoklonaal antilichaam dat de activiteit van de B-cellen kan moduleren. Hoewel de precieze rol van CD22 niet volledig duidelijk is, wordt er toch van uitgegaan dat het een negatieve regulator is van de werking van B-cellen. Van B-cellen is gekend dat ze SLE in de hand werken door antilichamen te produceren tegen de lichaamseigen cellen en weefsels, waardoor het immuunsysteem zichzelf gaat aanvallen. Dit leidt tot ontstekingen en weefselschade.

"We zijn verheugd dat dit gerandomiseerde, placebogecontroleerde, door UCB uitgevoerde onderzoek de werking van epratuzumab aantoont bij SLE, een ziekte die moeilijk te behandelen is met de huidige beschikbare geneesmiddelen," merkte Cynthia L. Sullivan op, voorzitster en CEO van Immunomedics, Inc. "Epratuzumab is een unieke therapie tegen B-cellen omdat het de werking van de B-cellen kan moduleren zonder dat deze lymfocyten grotendeels worden afgebroken," voegde ze er nog aan toe.

* BILAG (British Isles Lupus Assessment Group) is een uitgebreid scoresysteem voor het beoordelen van zowel de huidige activiteit van SLE als de veranderingen in die activiteit sinds het laatste bezoek van de patiënt.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL