UCB en designpartners OXO® en Smart Design winnen "Red Dot: Communication Design" 2009

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 12/08/2009 08:02
. Verpakking van Cimzia® (certolizumab pegol) krijgt internationale "Red Dot" design prijs
. Patiëntgerichte benadering leidde tot innovatie in de componenten van de verpakking van Cimzia®
Brussel (België), 12 augustus 2009 - UCB maakte vandaag bekend dat het nieuwe ontwerp van de verpakking voor Cimzia® met een "Red Dot Communication Design" prijs werd bekroond. De prijs werd toegekend door de gereputeerde internationale jury van de grootste en meest bekende wereldwijde designwedstrijd, de "Red Dot Award".

De Red Dot Awards worden uitgereikt aan de beste product- en communicatiedesigns en de beste designconcepten. Dit jaar werden voor de Communication Design competition meer dan 6 000 inzendingen uit 42 landen ontvangen. De winnaars van deze prijs worden gekozen volgens criteria zoals de graad van innovatie, de functionaliteit en de vormelijke kwaliteiten.

"Voor Cimzia® voor de behandeling van reumatoïde artritis (RA) heeft UCB een nieuw verpakkingssysteem ontworpen dat een nieuw paradigma inzake farmaceutische verpakking betekent, met name een ontwerp dat op de eerste plaats op de gebruiker is gericht. Ik ben trots op deze patiëntgerichte benadering en op het feit dat personen met reumatoïde artritis rechtstreeks met het designteam hebben samengewerkt voor het ontwikkelen van de verpakking voor Cimzia®", aldus Roch Doliveux, CEO bij UCB.

Voor de ontwikkeling van de nieuwe spuit en de verpakkingscomponenten voor Cimzia® is UCB een samenwerkingsverband met OXO Good Grips® aangegaan, een bedrijf dat streeft naar een Universal (of "inclusief") Design. Smart Design, sinds lang de designpartner van OXO®, leidde het team bij de ontwikkeling van alle componenten van het nieuwe Cimzia®-verpakkingssysteem (de voorgevulde spuit zelf, de verpakking en de bijkomende richtlijnen).

Davin Stowell, CEO en stichter van Smart Design, licht de benadering toe. "Het designteam heeft zich ingewerkt in de wereld van mensen met RA, om de problemen als gevolg van een beperkte handigheid werkelijk te begrijpen. Wij ontwikkelden een spuit en een verpakkingssysteem specifiek bedoeld voor patiënten met RA. Wij wilden patiënten tijdens het proces van zelfinjectie een grotere controle geven, een grotere zelfredzaamheid, in plaats van hen aan hun ziekte te herinneren."

De gebruiksvriendelijke verpakking van Cimzia® is niet alleen bedoeld voor het bevorderen van de therapietrouw, maar zorgt ook voor een positieve, verzorgende gebruikerservaring. De gebogen voorzijde kan opgelicht en geopend worden door er de vingers onder te schuiven. In drie gemakkelijke stappen leidt het ontwerp de gebruikers door een doordacht en logisch proces. Het schaaltje is aangepast aan een brede waaier van beperkingen van de handigheid ten aanzien van het vastnemen van de spuit. De indeling van de informatie is duidelijk en beknopt met een persoonlijke, conversationele toon die menselijk en respectvol is.

De stapsgewijze richtlijnen zijn een onderdeel van de verpakking en bevatten essentiële informatie uit de volledige Informatie voor de Patiënt Brochure. De richtlijnen volgen hetzelfde ontwerp als de verpakking en omvatten eenvoudige foto's die snel de eigenschappen van de spuit illustreren, met de nadruk op het ergonomische ontwerp en de samenwerking met OXO.

UCB, OXO® en Smart Design zullen de prijs op 9 december 2009, tijdens een galadiner voor de laureaten in Essen, Duitsland, in ontvangst nemen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL