UCB ontvangt een "not-approvable letter" van de FDA voor lacosamide voor de behandeling

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 29/07/2008 18:04
Persbericht: gereglementeerde informatie: UCB deelde vandaag mee dat het een "not-approvable letter" heeft gekregen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor lacosamide voor de behandeling van diabetische neuropathische pijn (DNP) bij volwassenen.

Het bedrijf zal opheldering vragen over de positie van de FDA en over de bijkomende informatie die vereist is om de uiteindelijke goedkeuring te verkrijgen voor de commercialisatie.

UCB heeft bevestigd dat lacosamide (Vimpat®) momenteel actief door de FDA onderzocht wordt voor de adjunctieve behandeling van aanvallen met partieel begin bij patiënten met epilepsie van 16 jaar en ouder.

In juni 2008 heeft het Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) van het European Medicines Agency (EMEA) een positief advies uitgebracht met de aanbeveling dat de Europese Commissie een vergunning tot commercialisatie zou toekennen voor Vimpat® (lacosamide) voor de adjunctieve behandeling van aanvallen met partieel begin met of zonder secundaire veralgemening bij patiënten met epilepsie van 16 jaar en ouder. Vimpat® wordt door het EMEA ook onderzocht voor de behandeling van diabetische neuropathische pijn bij volwassenen.

Over Vimpat® (lacosamide)
Vimpat® is een middel in onderzoek dat de pijn en het ongemak vermindert bij patiënten met diabetische neruropatische pijn - een frequente en pijnlijke complicatie van diabetes.

Vimpat® is het eerste middel in zijn soort dat klinisch onderzocht wordt voor de behandeling van diabetische neuropathische pijn. Uit preklinische studies blijkt dat Vimpat® een nieuw, tweevoudig werkingsmechanisme heeft.

Een aspect van het werkingsmechanisme van Vimpat® betreft een unieke modulatie van natriumkanalen in het zenuwstelsel. Natriumkanalen spelen een essentiële rol in het reguleren van de graad van activiteit in het zenuwstelsel. Vimpat® werkt op een aspect van de natriumkanalen dat de activiteit reguleert in overgestimuleerde cellen, met een beperkt effect op de normale celactiviteit.

Vimpat® bindt ook het Collapsin Response Mediator Protein-2 (CRMP-2). De aard van de interactie tussen Vimpat® en CRMP-2 is niet geheel opgehelderd. Vimpat® is het eerste middel waarbij een interactie met CRMP-2 werd beschreven.

Het juiste werkingsmechanisme van Vimpat® bij de mens moet nog volledig opgehelderd worden.

Over diabetische neuropathische pijn
Diabetische neuropathische pijn is een pijnlijke en potentieel invaliderende complicatie van diabetes en wordt vaak gekenmerkt door een stekende of brandende gewaarwording in de benen, de voeten en/of de handen. Deze aandoening wordt veroorzaakt door beschadiging of disfunctie van het perifere zenuwstelsel als gevolg van diabetes of een verminderde glucosetolerantie. Diabetische neuropathische pijn heeft vaak een belangrijke invloed op de slaap, recreatieve activiteiten, mobiliteit en normale professionele en sociale activiteiten en vele patiënten met de aandoening ervaren een significant verminderde kwaliteit van het leven. Met een geraamde globale prevalentie van diabetes in de VS van 20,8 miljoen patiënten, wordt aangenomen dat tot 5 miljoen personen met diabetische neuropathische pijn te maken zouden hebben.

Over UCB
UCB www.ucb-group.comBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL