NIH verlengt haar overeenkomst met Galapagos

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 22/07/2008 08:16
Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt aan dat het U.S. National Institutes of Health (NIH) haar overeenkomst met de service divisie van Galapagos, BioFocus DPI, voor het beheer van de chemische molecuulcollecties heeft verlengd tot december 2010. Galapagos zal hiervoor meer dan $9 miljoen (€5,7 miljoen) ontvangen over een periode van twee jaar.

BioFocus DPI beheert vanuit haar vestiging in South San Francisco molecuulcollecties voor een aantal klanten in de VS, zowel uit de industrie als overheid. BioFocus DPI biedt al vanaf 2004 onderdak aan de NIH Molecular Libraries Small Molecule Repository collectie, en zorgt voor aankoop, opslag, beheer en distributie van moleculen voor biologische screening binnen het academische netwerk van de NIH in de VS.

"We zijn blij dat de NIH ervoor kiest om het contract met BioFocus DPI te verlengen. Door de uitbreiding van deze overeenkomst bewijst onze compound management vestiging eens te meer dat ze een leidende positie inneemt op dit gebied," aldus Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.

Over de NIH molecuul-collectie
De NIH verzamelt moleculen voor biologische screening en verdeelt deze binnen het hele netwerk van screeningscentra van de NIH. Dit is een cruciaal onderdeel van het Molecular Library Initiative, een NIH Roadmap project met als doel het ondersteunen van "nieuwe onderzoeksroutes naar ontdekkingen in de 21e eeuw". Het project wordt gefinancierd door federale overheidsfondsen van het National Institutes of Health, Department of Health and Human Services, onder contract HHS-N-278-2004-41001C met Compound Focus, Inc.

Over Galapagos en BioFocus DPI
Galapagos (Euronext Brussel, GLPG; Euronext Amsterdam, GLPGA, OTC: GLPYY) is een biotechnologiebedrijf dat zich richt op innovatief geneesmiddelenonderzoek. Het heeft preklinische onderzoeksprogramma's in bot- en gewrichtsziekten en bot metastase. Galapagos' service-divisie BioFocus DPI levert de farma en biotech-industrie een breed scala aan producten en diensten op het gebied van target-tot-kandidaat medicijn. Dit omvat zowel identificatie en validatie van nieuwe targets, als screening en drug discovery, tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat medicijn. Daarnaast levert BioFocus DPI adenovirale reagentia voor de snelle identificatie en validatie van nieuwe targets, collecties van chemische moleculen voor drug discovery alsmede informatica en ADMET database producten om targets en chemische moleculen te selecteren. Galapagos heeft 470 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België. Meer informatie over Galapagos is te vinden op www.glpg.com en www.biofocusdpi.com.
Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL