Ackermans & van Haaren - AvH, Financiële aandeelhouders verkopen hun belang in torenkraanbedrijf Arcomet aan het management

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 18/06/2008 08:03
GIMV, Sofinim (74% Ackermans & van Haaren - AvH) en NPM Capital hebben vandaag hun belang in Arcomet verkocht, waardoor het bedrijf voor 100% in handen komt van de huidige meerderheidsaandeelhouder, gedelegeerd bestuurder Dirk Theyskens, en het management. De transactie kwam tot stand met de steun van het investeringsfonds LFPI en Sofina.

GIMV had 20% van Arcomet in zijn bezit, Sofinim en NPM Capital elk 10%. Met hun groeikapitaal hebben deze drie partijen, samen met de familie Theyskens, bijgedragen tot de groei van het Belgische bedrijf. Dankzij de kapitaalsverhoging was Arcomet in staat om zijn vloot torenkranen uit te breiden en de gepaste managementstructuren uit te bouwen om zijn internationale expansie te ondersteunen. De geconsolideerde omzet van het bedrijf groeide van 53 miljoen EUR in 2000, bij de instap van GIMV, Sofinim en NPM Capital, tot 120 miljoen EUR in 2007. De EBITDA steeg tezelfdertijd van 12,5 miljoen EUR tot 33,0 miljoen EUR. Arcomet is zo uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke verhuurder en verkoper van torenkranen wereldwijd. De onderneming is actief in de meeste Europese landen, Singapore en de Verenigde Staten.

De verkoop levert een geconsolideerde meerwaarde op voor Ackermans & van Haaren (deel van de groep) van 5,4 miljoen EUR. Er worden geen verdere financiële details over deze transactie bekendgemaakt.

Ackermans & van Haaren is een gediversifieerde groep actief in 4 kernsectoren : bouw,bagger en concessies (DEME, één van de grootste baggerbedrijven ter wereld - Algemene Aannemingen Van Laere, een toonaangevende aannemer in België), vastgoed en aanverwante diensten (Leasinvest Real Estate, een genoteerde vastgoedbevak met ongeveer 460 miljoen euro vastgoedactiva in portefeuille - Extensa, een belangrijke gronden- en vastgoedontwikkelaar met zwaartepunt in België, Luxemburg en Centraal-Europa), private banking (Bank Delen, één van de grootste onafhankelijke privé-vermogensbeheerders in België - Bank J.Van Breda & C°, niche-bank voor de ondernemer en de vrije beroepen in België), en private equity (Sofinim, één van de grootste risicokapitaalverschaffers in België, en GIB).
De groep concentreert zich op een beperkt aantal strategische participaties met een belangrijk groeipotentieel. De marktkapitalisatie van AvH bedraagt ongeveer 2,3 miljard euro. AvH is opgenomen in de BEL20-index, de Private Equity NXT index van Euronext Brussel en vanaf 23 juni ook in de Europese DJ Stoxx 600.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL