OncoMethylome's technologie voor genmethylatie gebruikt om vooruitgang te boeken in de diagnose van prostaatkanker

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 16/05/2008 15:04
Eerste methylatietest voor prostaatkanker op de markt gebracht door LabCorp
OncoMethylome's technologie voor genmethylatie gebruikt om vooruitgang te boeken in de diagnose van prostaatkanker.
Luik (België) - 16 Mei 2008, 14:30 MET - OncoMethylome Sciences (Euronext Brussel: ONCOB, Euronext Amsterdam: ONCOA) maakt vandaag bekend dat Laboratory Corporation of America® Holdings (Labcorp®) een prostaatkankertest op de markt heeft gebracht waarin de detectie van de methylatie van het GST-Pi gen in weefsel vervat zit.

Dit is de eerste DNA-methylatietest die commercieel en op brede schaal beschikbaar komt in de VS voor klinisch gebruik.

Wanneer hij gebruikt wordt in combinatie met conventionele histopathologie kan een test voor het opsporen van de methylatiestatus van belangrijke genen zoals GST-Pi, een sensitievere en accuratere opsporing van prostaatkanker mogelijk maken dan histologie alleen.
De test zal in het bijzonder nuttig zijn bij biopsies met verdachte histopathologie, bij gevallen waar bijkomende voorspellende informatie nodig is, en bij patiënten met hoge PSA (prostaat specifiek antigen) waarden en herhaaldelijk negatieve biopsieresultaten.

Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. Er worden jaarlijks 230.000 gevallen vastgesteld in de VS. Het is tevens de tweede voornaamste kankergerelateerde doodsoorzaak in de VS en de derde in Europa. De diagnose van prostaatkanker gebeurt op basis van hispathologisch onderzoek van prostaatweefsel dat tijdens een biopsie werd verwijderd. Deze procedure wordt toegepast op ongeveer een miljoen mannen per jaar in de VS. In de VS wijst enkel één op vier biopsies op prostaatkanker maar, door het gekende hoge percentage van vals negatieve biopsieresultaten, worden biopsies meermaals herhaald bij mannen met een hoge PSA-waarde. Uit studies is gebleken dat methylatie van het GST-Pi gen veelvuldig voorkomt bij stalen van prostaatkanker.

De is de eerste commercieel beschikbare moleculaire diagnostische test die de gepatenteerde methylatietechnologie van OncoMethylome bevat. Na talrijke gepubliceerde klinische studies waaruit de waarde van de GST-Pi methylatiemerker in prostaatkanker bleek, verleende OncoMethylome voor de toepassingen voor prostaatkanker een licentie aan Veridex LLC, een onderneming van Johnson en Johnson. Veridex verleende op zijn beurt een sublicentie aan LabCorp. Zoals bepaald in de sublicentieovereenkomst met Veridex zal OncoMethylome royalty's en mijlpaalbetalingen ontvangen.

LabCorp, een leider op het vlak van oncologische testen en het tweede grootste klinisch referentielaboratorium in de VS, heeft zijn hoofdzetel in Burlington, Noord-Carolina, VS.

"De commerciële lancering in de VS van een op methylatie gebaseerde prostaatkankertest is een belangrijke mijlpaal en een keerpunt voor OncoMethylome. Gezien OncoMethylome meer dan tien nieuwe testen in ontwikkeling heeft voor diagnostica en gepersonaliseerde behandelingen hopen wij dat deze lancering de eerste zal zijn van vele gedurende de komende jaren. OncoMethylome is van plan om deze eerste prostaatkankertest in Europe op de markt te brengen in de loop van het komende jaar.", aldus Herman Spolders, CEO van OncoMethylome Sciences.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL