Galapagos business update

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 16/05/2008 08:19
Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat zowel de operationele als financiële resultaten voor het eerste kwartaal van 2008 in lijn liggen met eerder uitgesproken verwachtingen. Op grond hiervan houdt Galapagos vast aan de financiële vooruitzichten voor heel 2008 zoals die eerder dit jaar werden afgegeven.

Galapagos voorziet in 2008 totale inkomsten van tussen €75 en €80 miljoen, een groei van ca. 20% ten opzichte van 2007. Het management verwacht dat de herstructurering en consolidatie binnen BioFocus DPI dit jaar resultaat zal opleveren en ervoor zullen zorgen dat deze divisie weer winstgevend zal zijn in 2008. De uitgaven voor R&D zullen naar verwachting toenemen tot €50 miljoen. Cash burn voor heel 2008 zal uitkomen op circa €25 miljoen hetgeen ertoe zal leiden dat de cash positie aan het eind van het jaar ongeveer €25 miljoen zal zijn.

Galapagos heeft sinds het begin van het jaar uitstekende resultaten geboekt, zowel gezien de sterke progressie in haar producten portfolio als met het afsluiten van een aantal nieuwe overeenkomsten. Galapagos selecteerde pre-klinische kandidaat-geneesmiddelen voor haar bot metastase en reuma programma's. Naar verwacht zal de fase I klinische studie in bot metastase vóór het eind van het jaar starten, gevolgd begin 2009 met de start van het klinisch testen van haar 'first-in-class' reuma medicijn. Daarnaast verkreeg Galapagos de rechten op Nanocort®, een product voor de behandeling van acute aanvallen van reuma, en voor dit product is de start van een fase II klinische studie gepland voor het eerste kwartaal van 2009. Galapagos verwacht tevens in 2008 een pre-klinisch kandidaat geneesmiddel voor artrose te selecteren. Galapagos bereikte verder een mijlpaal in de reuma-alliantie met Janssen Pharmaceutica, hetgeen €3,4 miljoen opleverde, verkreeg een subsidie van €4,4 miljoen voor de ontwikkeling van het reuma geneesmiddel en tekende een samenwerkingsovereenkomst met Bausch & Lomb. De BioFocus DPI divisie tekende overeenkomsten met Jansen Pharmaceutica, Lilly, het National Institutes of Health en Allergan. Galapagos heeft haar notering aan de Alternative Investment Market (AIM) van de Londonse beurs beëindigd en een Level 1 American Depositary Receipt (ADR) met Over-The-Counter (OTC) handel in de Verenigde Staten verkregen.

Publicatie van het Financieel Jaarverslag 2007 en documenten voor de Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders
Galapagos publiceerde haar Financieel Jaarverslag 2007 en de documenten voor de Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (die gevolgd zal worden door een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders). Al deze documenten zijn zowel in het Engels als in het Nederlands beschikbaar op de website van Galapagos www.glpg.com. Geprinte exemplaren zijn aan te vragen via ir@glpg.com. De Jaarlijkse en Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders worden gehouden op 3 juni 2008 om 18.00 CET op het hoofdkantoor van Galapagos in Mechelen, België.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL