Homburg Invest Inc. kondigt Joint Venture in de Verenigde Staten aan

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 28/03/2008 07:54
Uitstaande aandelen : Class A - 148.945.498 Class B - 31.514.782
Halifax, Nova Scotia, Canada, 27 maart 2008 (TSX: HII.A & HII.B en AEX:HII) - Richard Homburg, bestuursvoorzitter en CEO van Homburg Invest Inc. ("Homburg Invest") meldt dat Homburg Invest, via haar volle dochter in de V.S., een voorlopige overeenkomst heeft gesloten met de Amerikaanse vastgoedbeleggingstrust Cedar Shopping Centers, Inc. (NYSE: CDR) ("Cedar") om als joint venturepartner mede-eigenaar te worden van 32 vastgoedobjecten die momenteel in eigendom en beheer zijn van Cedar.

Onder de voorwaarden van de overeenkomst verwerft Homburg Invest belangen van tussen de 49,9% en 80% in de betreffende vastgoedobjecten in het kader van de joint venture en blijft Cedar eigenaar van de resterende belangen. Cedar blijft de vastgoedobjecten beheren en ontvangt daarvoor een beheervergoeding. Homburg Invest heeft een optie om haar belang in alle vastgoedobjecten te vergroten tot 80%. Indien de voorlopige overeenkomst definitief wordt, dan wordt dit de tweede joint venture van Homburg Invest en Cedar op het gebied van winkelcentravastgoed in de V.S.

De overeenkomst is onderhevig aan een due diligence-periode en is afhankelijk van goedkeuring door de Raad van Bestuur van zowel Homburg Invest als Cedar.

De vastgoedobjecten, met een geschatte waarde van circa US$ 128,9 miljoen, bestaan uit 27 vastgoedobjecten in de staat Ohio (waarvan de meeste met een drogisterij als belangrijkste huurder), 2 vastgoedobjecten in de staat Pennsylvania en 3 objecten in de staat New York. De 32 vastgoedobjecten hebben een gezamenlijke oppervlakte van ruim 92.900 vierkante meter. De waarde van elk van de vastgoedobjecten in kwestie is vastgesteld op basis van een gewogen cap rate van 7,9%. De totale waarde van de bestaande financiering van de vastgoedobjecten van de joint venture bedraagt ongeveer US$ 55,1 miljoen tegen een gemiddelde (vaste) rente van 5,6%. De aan Homburg toe te rekenen waarde van de objecten in de joint venture bedraagt ongeveer US$ 77,7 miljoen en de kapitaalinbreng van Homburg in de 32 vastgoedobjecten zou uitkomen op circa US$ 50 miljoen.

Cedar is een vastgoedbeleggingstrust onder eigen beheer die zich richt op winkelcentra met een supermarkt als publiekstrekker of een drogisterij als belangrijkste huurder. Cedar heeft zijn bezittingen en aandeelhouderswaarde significant zien groeien sinds zijn beursgang in oktober 2003. De Onderneming bezit en beheert momenteel 119 van dergelijke winkelcentra met een supermarkt of drogist als belangrijkste huurder met in totaal circa 1.124 miljoen vierkante meter aan bruto verhuurbare oppervlakte, verspreid over negen staten voornamelijk in het noordoosten en aan de noordelijke oostkust van de V.S. De Onderneming is tevens eigenaar van een ontwikkelingspijplijn met percelen met een totale oppervlakte van circa 1,36 miljoen vierkante meter en heeft koopovereenkomsten gesloten met betrekking tot nog eens 0,17 miljoen vierkante meter in dezelfde geografische regio.

Homburg Invest Inc., met haar hoofdkantoor in Halifax in de Canadese provincie Nova Scotia, is een internationale beleggings- en ontwikkelingsmaatschappij in vastgoed met een gespreide portefeuille van hoogwaardig vastgoed - waaronder kantoren, winkels, industriƫle objecten, woonappartementen en stadshuizen in Canada, Europa en de Verenigde Staten. De onderneming bezit tevens ontwikkelingsgrond in Calgary en Edmonton in de provincie Alberta, in Montreal in de provincie Quebec en in Charlottetown in de provincie Prince Edward Island. In 2007 heeft Homburg significante acquisities afgerond met een totale waarde van circa CAD$ 1,1 miljard, en per 31 december 2007 bedroegen de vastgoedbezittingen van de onderneming CAD$ 3,8 miljard, hetgeen een totale bruto verhuurbare oppervlakte van circa 1,69 miljoen vierkante meter vertegenwoordigt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. Richard Homburg, bestuursvoorzitter en CEO, op +1-902-468-3395, of dhr. Richard Stolle, president en COO, op +31-20-573-3855. Meer informatie over Homburg Invest Inc. kunt u vinden op onze website, www.homburginvest.com.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL