UCB adviseert Amerikaanse artsen om de dosis af te bouwen bij patiënten behandeld met Neupro® omdat

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 20/03/2008 07:11
UCB is begonnen met het terugroepen van een aantal loten Neupro®, waardoor het product tegen eind april niet langer voorradig zal zijn in de Verenigde Staten. De patiënten in de VS worden gevraagd om contact op te nemen met hun arts. In andere regio's is er voldoende voorraad voor Neupro®.

Brussel, België - 20 maart 2008 om 7:00 am CET - UCB kondigde vandaag aan dat Neupro® (rotigotine transdermaal systeem) teruggeroepen zal worden in de VS alsook bepaalde Neupro® loten in Europa. De beslissing om deze specifieke loten terug te roepen, werd genomen nadat uit systematische routinecontroles bleek dat het op de markt gebrachte product een afwijking vertoonde ten opzichte van de goedgekeurde specificaties. Als gevolg hiervan zullen de Neupro® voorraden in de Verenigde Staten tegen eind april 2008 opgedroogd zijn. In de Europese Unie en de meeste andere regio's is de voorraad Neupro® voldoende groot.

"Wij hebben de FDA op de hoogte gebracht en maatregelen genomen om ook artsen en patiënten op de hoogte te brengen," aldus Iris Loew-Friedrich, MD, PhD, Chief Medical Officer van UCB. "Wij raden patiënten in de VS aan om contact op te nemen met hun arts om volgens de richtlijnen in de productinformatie te beginnen met het afbouwen van Neupro®. We raden ten stelligste aan dat de patiënten hun behandeling niet plots stopzetten. Ik wil ook benadrukken dat het probleem niets te maken heeft met besmetting of toxiciteit van het product, maar met een mogelijke verminderde klinische doeltreffendheid van sommige patches."

Het afbouwen van de dosis moet geleidelijk en onder medisch toezicht gebeuren. Het snel afbouwen van geneesmiddelen voor de ziekte van Parkinson kan leiden tot ernstige complicaties.

Neupro® is in de VS geïndiceerd voor de behandeling van de symptomen van de vroege stadia van de ziekte van Parkinson en in Europa voor de vroegtijdige en late stadia van de aandoening en wordt verdeeld door Schwarz-Pharma, een filiaal van de UCB Groep.

Het volledige effect op de activiteiten van UCB is nog niet bekend en hangt af van de tijd die nodig is om dit productieprobleem op te lossen. De financiële vooruitzichten van UCB voor 2008 worden dan ook herzien.

Over UCB
UCB (www.ucb-group.com) is een toonaangevend, wereldwijd aanwezig biofarmaceutisch bedrijf.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL