Loopt Euronext op zijn laatste benen?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 06/03/2008 05:37
Loopt Euronext op zijn laatste benen, na 25 jaar?
Daar worstelden wij mee en nu is het voor ons wel duidelijk. Als de toezichthouders de"trein" niet stoppen, dan zullen er meer partijen, zoals XEA.nl inzien, dat wat er nu op de beurs gebeuren niet straffeloos kan. Ingrijpen kan de trein alleen nog stoppen.
In het verleden waren de inkomsten van instellingen die zicht bezig hielden met de "effectenhandel" maar bijverdiensten. Nu is het 1 van de hoofd bestanddelen van de winst van die instellingen geworden. De computer met haar systemen heeft de zuiverheid van de handel overgenomen, maar is het wel zo "zuiver"!
Dagelijks en dat durven wij (red.XEA.nl) nu wel te zeggen, zien wij en wij niet alleen, veelvuldig zaken gebeuren dat wij zeggen: "en dat kan en mag allemaal"!
Neem nu de koersontwikkeling van Econosto, van het afgelopen ½ jaar. Dat bedrijf kwam met een winststijging gisteren van, zoals de media schrijft van 359%. De koers van dat fonds kon (lees mocht) niet meer omhoog, terwijl, wij XEA.nl), want wij volgen het fonds als een van de zeer weinige, wel in de gaten houden, dat daar een uitstekend management was gekomen en ook een oud bestuurder, waarmee wij voor een AVA, een zeer goed en lang gesprek mee hadden zei dat. De koers herstelde tot ruim de EUR 6,00, kwam de afgelopen jaren van heel diep. Nu was het moment, dat, wij noemen maar partijen, ook dat (lees het goed lopen van de tent Econosto) in de gaten kregen.
De koers moest omlaag en dat gebeurde ook, die aandelen waren voor ruim EUR 5,00 te koop. Steeds weer lagen er "pakken"in ter verkoop. Maar als je er veel tegelijk uit wilden halen! Dan was het ho maar, je moest "hengelen" en dan kon je er, met veel extra kosten wat bij elkaar scharrelen op die ruim EUR 5,00
Want als je er meer uit wilde halen, dan trad de 10% regel inwerking of andere bijzondere zaken, waar wij van dachten, hoe kan dat? Tot juist onder die 10% grens, "blokkeerde"dan ook het systeem van verdere inkoop van stukken.
Gisteren nabeurs kwam Econosto met de cijfers, neen XEA.nl wij geven geen update, naar dat hadden zij (lees Econosto) wel moeten doen!!!
Waarom, als je met een winststijging van 359% uit de bus komt, dan weet je dat best eerder. Dan hadden zij dat ook, toen wij in november/december verschillen malen daarom gevraagd hadden, een update kunnen (moeten) geven, maar wij kregen te horen, "nu belt U alweer",
Dit is "belangrijke"informatie achterhouden.
Maar......., er zat meer achter, want er kwam posten van kopen 100.000 sts in te liggen, mede op "ons" schrijven en aandringen op onze site van XEA.nl ter koop van stukken Econosto
Toen werd de partij die vermoedelijk in onderhandelingen was, bang en kwam met een bieding in begin januari j.l. en dat moet nu "maanden" duren, dat boeken onderzoek en het uitbrengen van de bieding?
Wel nee, ze willen hun centen cum dividend zolang mogelijk in de "tas" houden en komen medio maand a.s. met hun bieding. Want dividend kan er uit een winst van EUR 1,19 niet betaald worden, wat zou je daarvan zeggen?
Er wordt over een beste prijs gesproken die EUR 7,25 en nu een wpa van EUR 1,19, maar vergeten wordt dat eind jaren negentig de koers van Econosto op ruim EUR 12,50 stond.
Kijk nu een naar de K/W van het fonds
Van dit hele gebeuren hebben wij van de redactie een hele "vieze" smaak in de mond gekregen en niet alleen bij dit fonds, maar wat wij dagelijks zien en daar hebben wij een hele lange "lijst" van, teveel om op te noemen.
Daarom zeggen wij van de redactie, Euronext, "loopt op zijn laatste benen", als dit niet gestopt wordt.
Deze computerspelletje leveren "geld" op en lijken wel niet meer gestopt te kunnen worden.
Bij de FISCUS is het een "bende, dat lazen wij pas ook dagelijks in de Couranten, maar op de beurs is het ook een bende"!
Voorkeurs behandelingen etc., neem IJsbergorders, die kunnen bepaalde partijen doen en niet iedereen en dat weten toezichthouders best. Wij (lees beleggers) worden het bos ingestuurd en krijgen antwoord van dat toezicht, vraagt U het zelf ook bij Uw bemiddelaar of U dat ook kan /mag. Hun antwoord is: NEEN, dat doen wij niet! Dus rechtsongelijkheid van behandeling, als je betaald en dat willen sommige beleggers ook best wel, dan nog kan het niet.
Over schone handel gesproken....?



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL