Fortis neemt eerste ABN AMRO-beleggingsproduct op in haar aanbod voor klanten in België en Luxemburg

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 11/01/2008 13:25
ABN AMRO World Bank Eco-3Plus Note
Amper drie maanden na de overname van ABN AMRO lanceert Fortis Retail Banking voor haar klanten in België en Luxemburg een duurzaam beleggingsproduct in samenwerking met ABN AMRO Markets en de Wereldbank die optreedt als emittent van de ABN AMRO World Bank Eco-3 Plus Note.

De lancering van de ABN AMRO World Bank Eco-3 Plus Note in België en Luxemburg is het resultaat van een samenwerking tussen de drie organisaties gericht op de ontwikkeling van een duurzaam beleggingsproduct met een aantrekkelijk rendementspotentieel. Het wordt verkocht via het ruim 1.100 kantoren tellende netwerk van Fortis in België en Luxemburg en via haar onlinekanaal.

Met de World Bank Eco-3 Plus Note hebben de drie banken samengewerkt om een product te creëren waarbij beleggen hand in hand gaat met bijdragen tot een betere wereld. De Wereldbank stelt zich ten doel ontwikkelingslanden te steunen bij hun armoedebestrijding en hun economische ontwikkeling te stimuleren via financieringen, risicobeheerproducten en andere financiële diensten, gekoppeld aan technische expertise. ABN AMRO Markets loopt voorop in de ontwikkeling van innovatieve gestructureerde beleggingsproducten, waaronder duurzame producten, voor de retailmarkt. Fortis versterkt voortdurend haar aanbod met innovatieve oplossingen die beantwoorden aan de behoeften van haar klanten. Met de ABN AMRO World Bank Eco-3 Plus Note bundelen de drie instellingen hun krachten.

Stevig rendement, weinig risico
De ABN AMRO World Bank Eco-3 Plus Note heeft een looptijd van 6 jaar en levert jaarlijks een variabele coupon van 3% tot 10% op, afhankelijk van de prestaties van de ABN AMRO Eco Index. Deze index is samengesteld uit bedrijven die zich bezighouden met alternatieve energie, schoon water, afvalverwerking en vermindering van de CO2-uitstoot. Naar verwachting zullen deze bedrijven profiteren van de groeiende bewustwording dat de klimaatverandering een halt moet worden toegeroepen. De Note wordt uitgegeven door de Wereldbank die ook garandeert dat beleggers hun kapitaal op de vervaldag terugkrijgen.

Gino Alzetto, Executive Director voor België en Luxemburg bij de Wereldbank: "ABN AMRO, waar duurzaamheid hoog op de agenda staat, creëerde een structuur die nauw aansluit bij de wens van de Wereldbank om de aandacht voor duurzame beleggingen te verhogen. Het product dat zo is ontstaan, maakt het mogelijk voor individuele beleggers om tegelijkertijd drie verschillende doelen te bereiken. Zij investeren hun geld op een veilige manier dankzij onze AAA-kredietrating, innen een minimumcoupon met een opwaarts potentieel afhankelijk van de prestatie van de ABN AMRO Eco Index en zij helpen de Wereldbank om sociale, medische, milieuvriendelijke en andere projecten over de hele wereld te financieren. Wij zijn verheugd om samen te werken met Fortis, die dit unieke product opneemt in haar aanbod van alternatieve beleggingen en ons mede de kans geeft om de missie van de Wereldbank algemeen bekend te maken in België en Luxemburg."

Camille Fohl, CEO Retail Banking bij Fortis: "Duurzaam beleggen betekent bij Fortis dat er zowel financiële als duurzame waarde wordt gerealiseerd. Wij bieden producten die tegemoetkomen aan het verlangen van onze klanten om een goed rendement te realiseren en tegelijkertijd bij te dragen tot een betere wereld. Het verheugt ons dat ABN AMRO en de Wereldbank deze benadering met ons delen. De uitstekende kredietrating van de Wereldbank en de aantrekkelijkheid van de ABN AMRO Eco Index maken van dit product iets heel bijzonders dat ons productaanbod beslist verrijkt."

Jean-Paul van Oudheusden, Hoofd ABN AMRO Markets Benelux: "Met de introductie van de ABN AMRO Eco Index in mei 2007, speelde de bank al in op de groeiende bewustwording dat de klimaatverandering en het milieu kansen bieden voor bedrijven die onomkeerbare schade willen voorkomen. Door dit product te koppelen aan de garantie van de AAA-rating van de Wereldbank, krijgen individuele beleggers de mogelijkheid om een solide belegging te combineren met een waardevolle bijdrage aan het goede werk van de Wereldbank. Dankzij innovatieve producten zoals de World Bank Eco-3 Plus Note, mogen we ons de trotse winnaar noemen van de Best in Benelux Award 2007 for Structured Products."

Meer informatie over de ABN AMRO World Bank Eco-3 Plus Note vindt u op www.fortisbanking.be, www.fortisbanking.lu of www.abnamromarkets.nl.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners.
Met een marktkapitalisatie van EUR 39,7 miljard (31/12/2007), behoort Fortis tot de 15 grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in meer dan 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 60.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL