TKH neemt optisch metrologisch bedrijf FocalSpec over

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 31/10/2019 12:19
TKH Group NV ("TKH") maakt bekend dat ze overeenstemming heeft bereikt over de overname van 100% van de aandelen in FocalSpec Oy (‘FocalSpec’), een innovatief optisch metrologisch bedrijf gevestigd in Oulu (Finland) dat gepatenteerde ‘Line Confocal Imaging’ (LCI)-technologie ontwerpt en produceert. Deze LCI-technologie wordt gebruikt om de variatie in oppervlaktehoogtes te meten en kan zowel glas als ondoorzichtige materialen in zowel 2D als 3D scannen met een zeer hoge resolutie en snelheid.

Met deze overname breidt TKH haar vision-technologie uit met toonaangevende confocale technologie met toepassingen in markten zoals consumentenelektronica, battery, farmacie, semi-conductors en de medische sector.

Alexander van der Lof, CEO van TKH: “De LCI-technologie biedt een superieure optische meettechniek voor het scannen van transparante en gebogen materialen zoals deze worden toegepast in onder andere de consumentenelektronicamarkt. De combinatie van de LCI-technologie met onze 3D vision-inspectietechnologie versterkt onze positie in de verticale groeimarkt Machine Vision en biedt nieuwe mogelijkheden voor onder andere medicijn- en batterij-inspectie.”

Sauli Törmälä, voorzitter van FocalSpec: “De toevoeging van LCI-technologie aan het 3D vision-portfolio van TKH leidt tot een zeer complementaire set aan oplossingen voor metrologische toepassingen in kritische assemblageprocessen. Door de krachtenbundeling van FocalSpec en TKH, en de toonaangevende inspectiesoftware van TKH, zal een toonaangevende speler voor optische metrologie ontstaan.”

Met 50 werknemers heeft FocalSpec in de afgelopen 12 maanden een omzet van € 6,5 miljoen gerealiseerd. De activiteiten zullen binnen TKH deel uitmaken van het subsegment vision & security systems binnen het business-segment Building Solutions.

De overname wordt gefinancierd uit bestaande middelen en zal naar verwachting positief bijdragen aan de winst per aandeel van TKH vanaf 2020.

tijd 12.37
TKH EUR 45,60 -8ct vol. 7.957Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL