TRADING UPDATE EERSTE KWARTAAL 2020 SLIGRO FOOD GROUP

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 23/04/2020 08:04
Sligro Food Group N.V. realiseerde over het eerste kwartaal van 2020 een omzet van € 533 miljoen, een toename van € 5 miljoen of 1,0% ten opzichte van de omzet van € 528 miljoen in 2019.

De totale omzet in het eerste kwartaal kan als volgt worden verdeeld:
Medio maart werd door de overheden in Nederland en België een pakket maatregelen geëffectueerd om de verspreiding van COVID-19 in te perken. Die maatregelen legden de bedrijfsvoering van het grootste deel van onze klanten stil en daarmee viel ook direct een belangrijk deel van onze omzet weg. De omzet nam als gevolg van die COVID-19 maatregelen met € 45 miljoen af. Nederland en België werden relatief in gelijke mate geraakt.
In Nederland voegde de consolidatie van De Kweker in het eerste kwartaal € 25 miljoen aan de omzet toe. Zonder de gevolgen van COVID-19 was dat ruim € 3 miljoen meer geweest.
Met ingang van 2020 rapporteren wij op kalender-maanden en een kalenderjaar, in plaats van kwartalen van dertien weken en een jaar van tweeënvijftig weken (met eens per vijf jaar een drieënvijftigste week). In het eerste kwartaal van 2020 leidde dat er toe dat we twee extra verkoopdagen kenden ten opzichte van ons eerste kwartaal in 2019.
De onzekerheid rond de ontwikkeling van COVID-19 en de duur en omvang van de door de overheden getroffen maatregelen is nog groot. Wij gaan ervan uit, op basis van de kennis en verwachtingen van nu, dat wij in het tweede kwartaal nog onder vergelijkbare marktomstandigheden opereren zoals we die eind maart kenden. Gedurende het derde en vierde kwartaal verwachten wij een langzaam, maar geleidelijk herstel van onze afzetmarkten. Wij gaan er echter ook van uit, dat onze markten tot midden 2021 nodig zullen hebben om te herstellen naar het niveau van voor de COVID-19 periode.
Met onze financiers voeren we constructieve gesprekken ten aanzien van de impact van COVID-19 op onze financiële positie. Daarbij wordt de nodige voortgang geboekt. In dat kader hebben wij in overleg met onze huisbank onder meer onze werkkapitaal faciliteiten voor de korte termijn kunnen verruimen.
Wij zijn enorm trots op de wijze waarop onze collega’s met elkaar en samen met onze partners de gevolgen van COVID-19 voor ons bedrijf opvangen.
Zoals reeds in ons persbericht van 19 maart 2020 aangegeven, beoordelen wij de effecten van COVID-19 als pittig maar onder controle.
Wij onthouden ons van een concrete voorspelling van de halfjaarresultaten. De halfjaarcijfers zullen op 23 juli worden gepubliceerd.
Veghel, 23 april 2020
Namens Sligro Food Group N.V.
Koen Slippens, CEO
Rob van der Sluijs, CFO

OMZET.
x miljoen Q1 2020 en Q1 2019
Nederland 481 472
België 52 56
Totaal 533 528



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL