Simac, verschuiving van intelligentie binnen draadloze netwerken

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 07/05/2007 17:16
Het gebruik van draadloze netwerken wordt steeds populairder en de technische ontwikkelingen en mogelijkheden worden steeds geavanceerder. Voor grotere wireless toepassingen (vanaf 10 access points) is er één verandering die duidelijk op de voorgrond staat: de verschuiving van intelligentie van het wireless netwerk. De traditionele ‘slimme’ access points worden vervangen door intelligentie in de core van het netwerk die communiceert met ‘light weight’ access points.

Continue site survey vanuit core garandeert optimale dekking
In de praktijk betekent deze architectuur dat er een continue site survey op het totale draadloze netwerk plaatsvindt. Het grote voordeel is dat bij veranderingen in de dekking (door het uitvallen van een access point, of een stoorzender die in het netwerk wordt geplaatst) het netwerk zelf de meest optimale dekking bepaalt. Een ander voordeel is dat bij vervanging enkel de light weight access point opgehangen hoeft te worden. Het meldt zich automatisch aan bij de centrale intelligentie en krijgt de juiste configuratie.

Site survey als startpunt van implementatie
Het implementeren van een wireless omgeving vereist specifieke kennis. Het startpunt is de site survey. Hierbij wordt met behulp van metingen en tools bepaald wat de beste plaats is voor de access points en welke frequenties en antennes gebruikt moeten worden. Tevens wordt er bepaald wat er nog nodig is voor bekabeling en electro-technische aanpassingen.

Integratie en beveiliging
Bij de daadwerkelijke oplevering zijn nog twee aspecten van belang. Ten eerste de integratie met de bestaande bedraadde omgeving, bijvoorbeeld voor het IP-nummerplan en VLAN instellingen. Daarnaast is het cruciaal dat er goede randvoorwaarden voor de beveiliging worden neergelegd voor met name authenticatie, autorisatie en data-integriteit. Een draadloze omgeving stelt strenge eisen aan deze aspecten voor een succesvol gebruik.

. Halfjaarcijfers 2007: 5 september 2007 (voor beurs)
• Cijfers 3e kwartaal 2007: 15 november 2007 (voor beurs)



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL