Neways omzet neemt licht af in eerste kwartaal, orderintake daalt + Besluiten uit de AVA van heden

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 16/04/2020 08:52
Son, 16 april 2020 – Neways Electronics International N.V. (Euronext: NEWAY) (“Neways”) maakt vandaag de trading update bekend over het eerste kwartaal (Q1) eindigend op 31 maart 2020.

HOOFDPUNTEN
Netto-omzet komt uit op € 127,2 miljoen in Q1-20, een daling van 4,3% t.o.v. Q1-19 met name veroorzaakt door lagere omzet in automotive;
Orderintake naar € 118,6 miljoen in Q1-20, een daling van 41,0% met name als gevolg van de vraagafname in de automotive sector waar de intake in Q1-19 juist zeer hoog was;
Orderboek per ultimo Q1-20 naar € 282,7 miljoen, met 3,0% licht beneden stand per ultimo 2019 en blijft op een goed niveau;
Omzet en resultaten in eerste halfjaar naar verwachting lager door impact COVID-19.
KERNCIJFERS
€ mln tenzij anders vermeld Q1-20 Q1-19 ?
Netto-omzet 127,2 132,9 -4,3%
Orderintake 118,6 201,1 -41,0%
Book-to-bill (ratio) 0,93 1,51

ONTWIKKELINGEN EERSTE KWARTAAL
In het eerste kwartaal daalde de netto-omzet, ten opzichte van het eerste kwartaal in 2019, met 4,3% naar € 127,2 miljoen. Deze daling wordt met name gedreven door de teruggelopen vraag vanuit automotive, waar diverse OEM’s tijdelijke sluitingen van hun productiefaciliteiten aangekondigd of al geëffectueerd hebben.

De book-to-bill was in het eerste kwartaal 0,93, eveneens als gevolg van de vraagafname in automotive. In de sectoren semiconductor en medical liggen de orderniveaus op peil, in industrial is sprake van een lichte daling. Het orderboek staat op € 282,7 miljoen, een daling van respectievelijk 24,0% ten opzichte van ultimo maart 2019 (€ 372,2 miljoen) en 3,0% ten opzichte van ultimo 2019 (€ 291,4 miljoen).

Op basis van de lagere orderintake en de toegenomen volatiliteit in de markt als gevolg van COVID-19, houden we voor het eerste halfjaar rekening met een lagere omzet en een daling van resultaten ten opzichte van de eerste helft van 2019. Hierop anticiperend heeft Neways een pakket aan maatregelen genomen zoals uiteengezet in het persbericht van 30 maart 2020.

CEO STATEMENT
Eric Stodel, CEO: “Neways heeft taskforceteams ingezet en noodplannen geactiveerd om proactief maatregelen te nemen ter bescherming van de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers. Onze teams hebben een geweldige prestatie neergezet. Samen zijn zij er in geslaagd om met het overgrote deel van onze collega's wereldwijd op een verantwoorde en veilige manier door te werken voor onze klanten. Het zorgdragen voor de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers en het ondersteunen van onze klanten blijft onze eerste prioriteit. Daarnaast hebben we uit voorzorg diverse maatregelen genomen om de continuïteit van onze bedrijfsprocessen verder te borgen, waarmee we anticiperen op de verwachte lagere vraag in het tweede kwartaal als gevolg van de COVID-19 pandemie. We hebben de samenwerking met klanten en leveranciers geïntensiveerd. Waar mogelijk helpen we elkaar, waarbij initiatieven met name gericht zijn op het zoveel mogelijk voorkomen van verstoringen in de keten. Onder de huidige omstandigheden en binnen de door ons neergezette kaders, zullen we onverminderd blijven werken aan de eerder geïnitieerde verbeteringen van onze bedrijfsprocessen, het bewaken van onze cashpositie en de verdere uitrol van onze strategische initiatieven.”


BELANGRIJKE DATA
16 april 2020 (vandaag) Publicatie trading update
16 april 2020 (vandaag) Algemene Vergadering van Aandeelhouders
27 augustus 2020 Publicatie halfjaarcijfers 2020
29 oktober 2020 Publicatie trading update

Neways AVA stemt in met alle voorstellen tot besluit
Son, 16 april 2020 – Neways Electronics International N.V. maakt vandaag bekend dat alle voorstellen tot besluit door de eerder vandaag gehouden jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) zijn aangenomen.

De belangrijkste door de AVA genomen besluiten zijn als volgt:
De jaarrekening over 2019 is vastgesteld.
Aan de leden van de Raad van Bestuur is décharge verleend voor het gevoerde beleid en aan de leden van de Raad van Commissarissen is décharge verleend voor gehouden toezicht.
De heer Hans Büthker (CEO GKN Aerospace) en mevrouw Karin de Jong (CFO Fagron) zijn beide benoemd als lid van de Raad van Commissarissen voor een eerste termijn van vier jaar. De heer Henk Scheepers is herbenoemd als lid van de Raad van Commissarissen voor een derde termijn van twee jaar.
Onder verwijzing naar het persbericht van 30 maart 2020 zal door Neways over het boekjaar 2019 geen dividend worden uitgekeerd. Zoals aangekondigd in het persbericht van 21 februari 2020 is René Penning de Vries na afloop van de AVA teruggetreden als lid van de Raad van Commissarissen. Met de twee hierboven vermelde nieuwe benoemingen is de Raad van Commissarissen uitgebreid van drie naar vier leden. De heer Scheepers is na afloop van de AVA door de Raad van Commissarissen herbenoemd als Voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Tijdens de AVA is bekendgemaakt dat de Raad van Commissarissen heeft besloten agendapunt 7.2 - voorstel aanpassing bezoldiging commissarissen - in te trekken. Dit betekent dat in 2020 geen verhoging van de remuneratie naar het mediaanniveau, zoals opgenomen in het door de AVA goedgekeurde remuneratiebeleid, zal plaatsvinden.
Voor meer informatie over de op de AVA genomen besluiten wordt verwezen naar de corporate website van Neways.

EINDE






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL