Fiat voor fusie van Qurius en Watermark

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 18/12/2006 13:51
Aandeelhouders akkoord met transactie en uitbreiding Raad van Bestuur
18 december 2006 - Tijdens de vanochtend gehouden buitengewone vergadering hebben de aandeelhouders van Qurius N.V. hun fiat gegeven voor de fusie met Watermark. Door de fusie ontstaat Europa's grootste Microsoft Dynamics-partner. De combinatie telt circa 700 medewerkers en 1.700 klanten. De fusie wordt met ingang van 31 december 2006 geconsolideerd in de cijfers van Qurius.
De aandeelhouders hebben naast de transactie ook het voorstel om de Raad van Bestuur van Qurius met twee directeuren uit te breiden goedgekeurd. Daardoor zal de Raad van Bestuur van Qurius per 18 december naast Fred Hermans en Mark van Kemenade bestaan uit Tom Stolk en Frank van der Woude van Watermark.

"Samen kunnen we onze klanten een compleet pakket oplossingen en diensten bieden en onze Europese groeiambities sneller realiseren. Onze klanten kunnen profiteren van de toegenomen expertise en schaalgrootte. Tevens verwachten we dat de fusie direct een positieve bijdrage zal leveren aan de winst per Qurius-aandeel", aldus Fred Hermans, chief executive officer van Qurius.

Transactie en aandelen
Nadere informatie over de transactie is te vinden in de op de Qurius-website gepubliceerde aandeelhouderscirculaire. Kort samengevat verkrijgt Qurius 100% van de Watermark-aandelen in ruil voor 18 miljoen euro in contanten, 18,6 miljoen nieuw uit te geven (niet-genoteerde) Qurius-aandelen B en een aandelenlening van 2 miljoen nieuw uit te geven genoteerde aandelen. De uitgifte van B-aandelen is een tijdelijke oplossing om de transactie in korte tijd af te ronden: voor 1 mei 2007 zullen deze 18.6 miljoen B-aandelen geconverteerd zijn in genoteerde aandelen. Door de transactie neemt het totale aantal uitstaande Qurius-aandelen toe tot 74.682.619.

Watermark
Watermark is een specialist in het implementeren van bedrijfsbrede softwareoplossingen en bedient meer dan 1.200 klanten. Watermark levert enterprise resource planning-, supply chain management- en customer relationship managementoplossingen van softwarebedrijven als Microsoft Dynamics, Infor/SSA (in Spanje, Italiƫ en Duitsland), Scala en Multi+ (in Scandinaviƫ). Het hoofdkantoor van Watermark is gevestigd in Veenendaal. Watermark heeft 430 medewerkers in 20 kantoren in negen Europese landen. Nadere informatie is beschikbaar op www.Watermark.eu.

Qurius N.V.
Qurius verzorgt ontwerp, realisatie en beheer van op Microsoft-technologie gebaseerde bedrijfsapplicaties en van IT-infrastructuren. Vanuit de vestigingen in Nederland en Belgiƫ bedient Qurius ruim 500 klanten. Qurius is beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie is beschikbaar via www.qurius.com.

Contact
Qurius, Caroline Jooren: telefoon 0418 683 500 of caroline.jooren@qurius.com.
Watermark, Hans Broer: telefoon: 0318 544 900 of hbroer@watermark.eu.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL