Crucell tekent STAR(TM) licentieovereenkomst voor onderzoek met XOMA

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 05/01/2006 08:22
Het Nederlandse biotechnologiebedrijf Crucell N.V. (Euronext, NASDAQ: CRXL) heeft vandaag bekendgemaakt dat het een niet-exclusieve STAR(TM) licentieovereenkomst voor onderzoek heeft getekend met het in Berkeley, Californië (VS) gevestigde XOMA Corporation (NASDAQ: XOMA) voor de productie van monoklonale antistoffen en andere eiwitten. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

"XOMA onderzoekt geregeld technologiën die ons in staat stellen onze technologische voorsprong te behouden op het gebied van antistoffen en recombinante eiwitten," zei Jack Castello, XOMA's president en CEO. "De STAR(TM) technologie van Crucell kan onze expertise op het gebied van het hoog-renderend produceren van pure antistoffen en andere recombinante eiwitten complementeren, omdat het de productiviteit van onze eiwitexpressiesystemen kan verbeteren en ons kan helpen op een zeer efficïente manier klonen met hoog-productieve eigenschappen te identificeren."

"Wij zijn ingenomen met de aankondiging van weer een nieuwe STAR(TM) overeenkomst," aldus Ronald Brus, CEO van Crucell. "Het vermogen van de STAR(TM) technologie om productieopbrengsten te verhogen en de brede toepasbaarheid ervan, maken het goed denkbaar dat in de toekomst het aantal licenties zich zal ontwikkelen volgens het groeipatroon zoals onze PER.C6®-technologie dat heeft laten zien."

Over de STAR(TM) technologie
De STAR(TM) technologie is een productietechnologie die in beginsel breed toepasbaar is. Zij kan vooral worden gebruikt bij het vervaardigen van recombinante antistoffen en eiwitten op zoogdiercellijnen zoals de PER.C6® menselijke celtechnologie van Crucell en de veelgebruikte Chinese hamster ovarium (CHO) cellijn. De STAR(TM) technologie omvat genetische elementen, de zogeheten STAR(TM) elementen, die een stabiele en efficiënte genexpressie mogelijk maken. Daardoor heeft het potentieel om productieniveaus te verhogen en de productiekosten te verlagen. De STAR(TM) technologie is ontdekt door Dr. Arie Otte (Nature Biotechnology 2003 May, 21 (5)). Dr. Otte heeft Chromagenics B.V. opgericht vanuit de Universiteit van Amsterdam. Crucell N.V. nam Chromagenics over in maart 2004.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL