CRUCELL BRENGT OPENBAAR RUILBOD UIT OP BERNA

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 15/12/2005 08:10
Het Nederlandse biotechnologiebedrijf Crucell heeft vandaag bekendgemaakt dat het een bod heeft uitgebracht op alle geplaatste aandelen van Berna (Bern, Zwitserland), tegen een omruilkoers van 0,447 aandelen Crucell voor ieder aandeel Berna. Ervan uitgaande dat het bod volledig wordt aanvaard, zullen de huidige aandeelhouders van Crucell en Berna respectievelijk 73% en 27% van Crucell bezitten.

Door het samenvoegen van Crucell en Berna ontstaat de leidende onafhankelijke vaccinonderneming, die haar huidige producten combineert met een brede en aantrekkelijke productpijplijn. Deze combinatie zal een groeiende inkomstenstroom genereren uit de verkoop van vaccins, het in licentie geven van technologieën en royalty's. Ook zal zij beschikken over een volledig geïntegreerde infrastructuur voor het in eigen beheer ontwikkelen, vervaardigen en op de markt brengen van nieuwe producten.

De Raad van Bestuur van Berna ondersteunt dit bod ten volle en raadt de aandeelhouders van Berna aan het bod te accepteren. Crucell zal het bod gestand doen indien ten minste 67% van de aandelen wordt aangeboden en indien is voldaan aan bepaalde andere voorwaarden conform de Zwitserse regelgeving inzake overnames. Het bod heeft een aanmeldingstermijn tot 20 januari 2006. De transactie zal naar verwachting worden afgerond op 22 februari 2006.

De transactie is onderworpen aan de wetgeving van Zwitserland en de Zwitserse regelgeving inzake overnames. Naast zijn notering aan Euronext en NASDAQ, is Crucell ook van plan om een notering voor zijn aandelen aan te vragen op de SWX Swiss Exchange.

Crucell roept een Algemene Vergadering van Aandeelhouders bijeen op dinsdag 10 januari om 14.00 uur in het Hilton Hotel, Apollolaan 138-140, 1077 BG Amsterdam. De uitnodiging om de vergadering bij te wonen is vandaag in een aantal kranten en in de Officiele Prijscourant van Euronext Amsterdam gepubliceerd. Exemplaren van de aandeelhouderscirculaire en alle relevante documenten voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders zijn beschikbaar voor inzage door aandeelhouders en andere personen gerechtigd om aandeelhoudersbijeenkomsten bij te wonen op Crucell's website (www.crucell.com), ten kantore van de Vennootschap, Archimedesweg 4, 2333 CN Leiden en bij ABN AMRO Bank N.V., Equity Capital Markets HQ 7006, Gustav Mahlerlaan 10, 1082 PP Amsterdam (faxnummer: 020 628 0004, e-mail: prospectus@nl.abnamro.com) vanaf vandaag tot aan de sluiting van deze Algemene Vergadering van Aandeelhouders.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL