Biotech wat hebben jullie daar toch mee?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 14/10/2005 05:02
Ja, terecht dat U die vraag aan ons stelt.
Gisteren werden wij in Gorinchem daar ook over aangedaan, zeg wat hebben jullie daarmee?
Crucell, Galapagos, Isotis, Pharming etc., nu in ons stukje over "veiligheid en open grenzen", hebben wij al een tipje van de sluier opgelicht.
Deze bedrijven zijn goed bezig en zouden door de Regeringen een belastingtechnische ondersteuning moeten hebben/krijgen.
Hebben dat slecht beperkt, want zo gauw zij iets (geld) binnen krijgen, klopt de "fiscus" al op de deur en wil haar deel.
Waarom is Isotis naar het buitenland vertrokken? Nu, dat op de deur kloppen van de Fiscus was een van de redene.
Biotech bedrijven zouden tot het break-even punt vrijgesteld moeten worden van een belastingheffing. Daarna zouden zij terecht moeten komen in een trapsgewijs belasting systeem, die trappen hebben van 5 jaar zijn en een sterk gereduceerd tarief moeten hebben. U leest het goed, door die lagere belastingentarieven, zouden zij dan nieuwe ontwikkelingen zelfstandig kunnen opstarten en financieren.
Want nu moest dat meestal via een beursemissie gebeuren en als de pot leeg was, "einde verhaal" of voor een appel en ei opgeslokt worden.
De Biotechnologie moet de "mensheid" dus gaan beschermen tegen allerlei vormen van nieuwe ziektens (bacteriƫn).
Daarom zien wij (redactie XEA.nl) wel degelijk wat in die sector.
De mensheid wil toch confortabeler, prettiger, en langer leven en die mogelijkheden worden heden ten dage geleverd (zijn er, vroeger met pensioen/meer geld etc.), alleen daar hangt een prijskaartje aan.

Daarom hebben de Biotechbedrijven wel zeker een goede toekomst, maar maak het dan ook als Overheden mogelijk en laat de lasten niet alleen bij de "beleggers" terecht komen.
Wel vangen maar niet helpen, horen wij veelvuldig!
Crucell, Pharming en Galapagos om de bekenste hier ter beurze te noemen, zijn goed bezig met de onderzoeken/ontwikkelingen voor ziektens, Isotis is bezig met de producten van slijtages, maar als je dan gisteren hoorde dat Purac ook met de ontwikkeling van "bouten, schroeven en garens" bezig is (onderzoek van ca. 35 jaar samen met Universiteiten), die afbreekbaar zijn door het menselijk lichaam. Dus er is geen "tweede" operatie meer nodig om de metaalhulpmiddelen er weer uit te moeten halen, dus kosten besparend. Deze twee bedrijven zouden dus ook in aanmerking moeten komen voor belastingtarief verlichting. Ook hier verzaakt de Nederlandse Overheid haar zaken.
Nu wij het toch even over Isotis hebben, die komen a.s 3 november met cijfers en daar verwachten wij positieve ontwikkelingen, zij hebben inkomsten uit producten en die stroom (producten) wordt steeds meer en groter. Ook hebben zij nog een redelijk kaspositie (30/6/05 $24,3 miljoen) en zij zouden de tweede helft 2005 naar break-even gaan, dus kan die kaspositie aardig in stand blijven en de sterker wordende USA dollar kan Isotis in de kaart spelen.
Maar dat horen wij op 3 novemner hoe het ermee staat en hoe de voorzichten zijn voor Isotis.
Daar de Biotech sector duidelijke kansen heeft is voor ons wel duidelijk, maar nog niet voor de regering hier in Nederland.
Wel kijken en luisteren, maar "doen" ho-maar!
Kijk als belegger goed naar de kaspositie en inkomstenstroom waar die uit bestaat bij de biotech fondsen.
Vanuit die kaspositie is de zelfstandigheidsgrens te bepalen, hoe lang kunnen zij nog op eigen kracht alleen het onderzoek financieren.
Het beleggersklimaat wordt beter voor deze sector, maar de beleggers moeten ook weer niet overdrijven en dat werd pas nog bij Crucell en nu ook wat bij Galapagos gedaan.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL