Biotech gevraagd, maar Crucell overdrijft.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 11/10/2005 07:35
De Biotech is gevraagd, maar Crucell overdrijft, althans de beleggers vragen nu teveel en verwachten teveel. Ook het afgescheiden fonds Galapagos krijgt van de beleggers even teveel krediet.
Infectieziekten zijn er altijd al geweest en met haar producten en dan vooral PER.C6 zit Crucell goed in de markt. Ook wil Crucell haar productie van de eiwitproductie opvoeren (acquisite van ChromaGenics). Crucell heeft een sterke en stabiele omzet en ontwikkelt zelf of in samenwerking met andere nieuwe ontwikkelingen (producten) en krijgt daar inkomsten uit. Zelf kan Crucell de eerst drie tot vier jaar zelf alle ontwikkelingen nog betalen en ook de kosten (salaris). Er komen wel steeds meer inkomsten.
Toch vinden wij de koers nu overdreven opgetrokken. Teveel verwachtingswaarde zit al in de koers van dit aandeel. Dat schreven wij gisteren nog.
Daarom voorzichtigheid geboden bij dit aandeel.
Ook vinden wij de koers van Galapagos al teveel van het goede te hebben gehad.

Neem Genetech, die zag haar 3e kwartaal nettowinst met ca.56% stijgen en die ging van $230,9 miljoen naar $359,4 miljoen. Dit geeft wel aan dat er geld te verdienen is. Genetech is maker van medicijnen en is ook druk met de biotech bezig en alles wat er mee te maken heeft. Dit soort bedrijven slokt de kleine Biotech bedrijfjes op als zij panklare producten hebben.
Kijk naar Pharming hing ook langere tijd onderaan en de koers deed niet veel, toch kwam daar ook plotseling beweging in. Dat verwachten wij ook van Isotis.
Die maken (ontwikkelen) meer producten voor ouderen (slijtage: knie, schouder, heupen) en ongevallen (kaak en andere botbreuken die haast niet meer te herstellen zijn). Zitten in een andere richting, maar zijn wel degelijk goed bezig. Ook wordt Isotis nog ondersteunt door de TU Twenthe, door de oprichters van Isotis (o.a Clemens van Blitterswijk). De vraag naar de producten van Isotis komt dus meer vanuit de ziekenhuizen (bot) en kaakchirurgie, die markt groeit ook steeds en de resultaten zijn doeltreffend. Geen afstotingsverschijnselen. Daarom vinden wij dit fonds ook ondergewaardeerd, maar ook hier, het zal eens komen en misschien binnenkort. Isotis zit vlak bij het "break-even" punt en misschien brengen de cijfers begin november meer duidelijkheid.
Dat er in de Biotech aardig aan de boom is geschud is voor de grote bedrijven minder risco vol geworden. De bedrijfjes die eindproducten hebben weten te brengen, worden dan opgeslokt. Je zag het aan Mogen (Leiden), die werd ook van de beurs gehaald in het verleden.
Zo zien wij (red. XEA.nl) dit ook met de overgebleven bedrijven in de Biotech hier ter beurzen. De een wat eerder dan de andere.
Daar liggen premies voor de beleggers te halen, maar bij Crucell en Galapagos zullen de premies niet veel voorstellen, bij de eerste zeker niet.
En een gewaarschuwde belegger telt voor "twee"!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL