Merck and Co., Inc. oefent optie uit op PER.C6® licentie voor een vaccin tegen Hepatitis C

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/10/2005 08:23
Het Nederlandse biotechnologiebedrijf Crucell N.V. (Euronext, NASDAQ: CRXL) maakte vandaag bekend dat Merck & Co., Inc. (NYSE: MRK) zijn optie heeft uitgeoefend om met Crucell's PER.C6® productie technologie een vaccin te ontwikkelen tegen hepatitis C (HCV). Dit vaccin is gebaseerd op een adenovirus, ofwel een verkoudheidsvirus. Crucell ontvangt 1 miljoen dollar (€ 0.8 miljoen) met het vooruitzicht op jaarlijkse en milestone betalingen en royalty's op netto omzet.

Merck gebruikt PER.C6® technologie reeds voor de productie van haar adenovirus-gebaseerd HIV vaccin, op dit moment in fase II klinisch onderzoek, om werkzaamheid te testen.

"Het is buitengewoon positief om te kunnen vaststellen dat PER.C6® een rol kan spelen in de bestrijding van een veelvoorkomende, ernstige infectieziekte als hepatitis C," zei Dr Ronald Brus, Crucell's Chief Executive Officer. "Het hoeft geen betoog dat de wereld dringend een vaccin tegen HCV nodig heeft."

Volgens de overeenkomst behoudt Crucell co-exclusieve rechten, welke het bedrijf de optie geven om haar eigen HCV vaccin te (co)ontwikkelen. "Crucell is van mening dat, net als met infectieziekten zoals HIV/AIDS, malaria en TB, adenovirus-gebaseerde vaccins een realistische benadering kunnen bieden voor HCV vaccin. Dit vanwege het feit dat adenovirus-gebaseerde vaccins het vermogen hebben om een zeer sterke reactie van het menselijk immuunsysteem op te wekken (zogenaamde cellulaire en humorale immuniteit). Bovendien is onze PER.C6® technologie geschikt om vaccins op grote schaal te produceren," legt Crucell's Chief Scientific Officer Dr Jaap Goudsmit uit.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL