Imtech: 35 miljoen euro industriële orders in Duitsland

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 09/03/2006 07:32
Imtech levert opnieuw innovatieve bijdrage aan Airbus A-380
Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het in Duitsland een aantal industriële orders heeft verworven met een totale waarde van circa 35 miljoen euro.

Imtech Deutschland is de grootste multidisciplinaire technische dienstverlener op de Duitse industriële markt. Het dienstenpakket van Imtech richt zich op de complete levenscyclus van technologische prestaties in de industriële omgeving. Imtech onderscheidt zich door consequent vanuit de (eind)gebruikers te denken en te handelen. Deze onderscheidende visie biedt toegevoegde waarde aan opdrachtgevers.

Voor de productie van de Airbus A-380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, verzorgt Imtech in Hamburg de technologische inrichting van een circa 16.000 m² grote lakhal waarin innovatieve technologie een speciaal op de vorm van de vliegtuigen passende gepreconditioneerde luchtstroom produceert. Deze maakt het mogelijk dat de lak op de Airbus-vliegtuigen snel droogt. Hierdoor kunnen per week twee vliegtuigen worden afgeleverd. Deze opdracht is een vervolgopdracht op de succesvolle afronding van een eerdere opdracht in 2003/2004 voor een vergelijkbare lakhal. De dimensies van de luchtstroom grenzen aan het maximum van het technologische vermogen en zijn uniek in de wereld. Het Imtech R&D-centrum in Hamburg heeft bij de ontwikkeling van deze innovatieve oplossing een belangrijke rol gespeeld.

Bij Audi in Ingolstadt is Imtech al een aantal jaren vaste technologiepartner. Een nieuwe opdracht van Audi is het leveren van technische voorzieningen voor het uitvoeren van geavanceerde motortesten en klimaatsimulatie in zowel huidige als toekomstige Audi-modellen. Hiermee worden Audi-motoren getest op het vereiste motorvermogen en (onderdelen van) carrossoriën getest op extreme klimaatomstadigheden. Beide maken het mogelijk dat Audi voldoet aan de hoogste eisen van veiligheid, betrouwbaarheid, comfort en duurzaamheid.

Bij Carl Zeiss, specialist in optische technologie en elektronische visualisatie, in Oberkochen verzorgt Imtech de technologische inrichting in een nieuw te bouwen laboratorium, R&D-centrum, de uitbreiding van twee productiehallen en een dienstencentrum. Door middel van onder andere geavanceerde cleanroomtechnologie worden hoogwaardige stofvrije ruimten gecreëerd voor productie van bijvoorbeeld speciale microscopen die gebruikt worden in research en geneeskunde.

In Kassel bezit Volkswagen het grootste distributiecentrum voor auto-onderdelen ter wereld. De naam van dit centrum is OCT, Original Teile Center. Op een enorm terrein worden vanuit honderden hallen 24 uur per dag auto-onderdelen naar alle continenten verzonden. Imtech realiseert de complete technische inrichting voor de uitbreiding van het OCT van 225.000 m² naar 330.000 m², waaronder de gebouwautomatisering en geavanceerde lucht- en klimaattechnologie. Door innovatieve toepassing van warmtetechnologie vindt een aanzienlijke energiebesparing plaats. Imtech verzorgde in eerdere ontwikkelfasen van het OCT eveneens de technische inrichting.

Alle projecten worden in 2007 opgeleverd.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL