Imtech: orders 54 miljoen euro voor technologie luxe jachten en cruiseschepen in Duitsland

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 20/12/2005 08:20
Imtech (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het onlangs van diverse scheepseigenaren en Duitse scheepswerven opdracht heeft gekregen voor technologische oplossingen aan boord van een aantal Duitse jachten en cruiseschepen. Deze opdrachten vertegenwoordigen een totale waarde van ruim 54 miljoen euro.


In de tweede helft van 2005 ziet Imtech in diverse Europese landen het maritieme marktsegment luxe jachten en cruiseschepen aantrekken. Vooral in Duitsland is sprake van een positieve marktontwikkeling.

Imtech is in Europa één van de sterkste spelers in dit segment. Vanuit drie maritieme competentiecentra van Imtech wordt intensief samengewerkt teneinde in zowel jachten als cruiseschepen te komen tot complete duurzame technologische oplossingen met een competitieve integrale kostprijs. Het gaat hierbij om Imtech Marine & Offshore in Nederland (Rotterdam), Imtech Schiffbau-/Dockbautechnik in Duitsland (Hamburg) en HST (HDW-Hagenuk Schiffstechnik) in Duitsland (Hamburg, Kiel en Bremerhaven). De Imtech-formule slaat goed aan, ook al omdat Imtech door middel van innovatie als één van de weinige marktspelers in staat is om state-of-the-art technologie te ontwikkelen en te implementeren.

Het innovatieve Imtech-dienstenpakket bestaat onder andere uit geïntegreerde en geautomatiseerde scheepsbruggen, duurzame elektrische aandrijving, alarm- en monitoringsystemen, navigatie- en communicatiesystemen, geavanceerde lucht- en klimaattechnologie, brandbeveiliging, sprinklertechnologie en integrale veiligheid.

De thans verkregen orders zijn in uitvoering op de volgende Duitse werven: Meyer Werft, Thyssen Krupp Marine Systems in samenwerking met de werven Blohm+Voss, Nobiskrug, de Lürssen/Kröger werf and Peters Schiffbau GmbH. Het gaat in totaal om twee nieuwe cruiseschepen en tien luxe jachten, waarvan één bestaand jacht een volledige technologische upgrading ondergaat. Alle cruiseschepen en jachten worden in uiterlijk eind 2007 aan de eigenaren opgeleverd.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL