Imtech: 18 miljoen euro orders in Oost-Europa en doet mee met stofloos produceren

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 17/06/2004 09:30
Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het voor circa 18 miljoen euro orders heeft verworven in Roemenië en Polen. Het gaat om de realisatie van de technologie in een PVC-fabriek, diverse supermarkten en een sigarettenfabriek.

De laatste jaren heeft Imtech haar positie als multidisciplinaire Europese technische dienstverlener aanzienlijk versterkt. Inmiddels beschikt Imtech over sterke marktposities in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Spanje en Engeland. De Imtech-strategie voorziet er in om vanuit deze bestaande marktposities de activiteiten in de voormalige Oostbloklanden en de nieuwe landen die thans deel uitmaken van de Europese Gemeenschap verder te vergroten. Via nieuwe en bestaande opdrachtgevers wenst op projectbasis de orderportefeuille in deze landen verder uit te bouwen. Ten behoeve hiervan beschikt Imtech over eigen steunpunten in Warschau en Praag.

In het kader van deze strategie meldt Imtech thans dat het opdracht heeft ontvangen van het Roemeense chemische staatsbedrijf Oltchim voor de technische upgrading en uitbreiding van een bestaande PVC-fabriek in Valcea. De wereldvraag naar PVC neemt momenteel snel toe. Doelstelling is dat deze nieuwe fabriek in deze toenemende vraag gaat voorzien. Er hoogwaardig PVC-poeder worden geproduceerd, dat voornamelijk als halffabrikaat voor de productie van PVC-pijpen en PVC-leidingen worden gebruikt. Het Imtech-bedrijf Ventilex, dat deel uitmaakt van Imtech Technology, beschikt over speciale proceskennis en geavanceerde droogtechnologie (Fluid Bed Technology) in de (fijn)chemie, feed & food en de mineraalindustrie. In totaal legt Ventilex drie ‘PVC dewatering and drying lines’ aan, die de laatste procesgang vormen in de upgrading en uitbreiding van de fabriek.

Een belangrijke opdrachtgever van Imtech Deutschland is Selgros Cash & Carry. In Duitsland is Imtech één van de vaste technologiepartners van Selgros. Vanuit een goede samenwerking is Imtech gevraagd ook als technologiepartner te acteren bij de uitbreiding van de Selgros-vestigingen in het voormalige Oostblok. Via de vestiging in Warschau is Imtech betrokken bij de technische inrichting (onder andere lucht- en klimaattechnologie, sprinklertechnologie, beveiliging, sanitair) in drie grote hypermarkets, met een omvang variërend van circa 15.000 m² tot 18.000 m², in Poznan in Polen en in Brasov en Boekarest in Roemenië. Ook voor sigarettenproducent BAT (British American Tabacco) is Imtech in Polen actief. In een nieuwe BAT-fabriek verzorgt Imtech in een aantal productieruimten onder andere de hitte- en watertechnologie, perslucht, sprinkler, lucht- en klimaattechnologie.

In december 2003 kondigde Imtech al een order (13 miljoen euro) aan voor de complete technologie aan boord van een Pools korvet van de Poolse Marine met een optie voor nog zes korvetten (50 miljoen euro).

Stofloos Porduceren, staat Imtech ook haar mannetje.
Bij het productieproces van technologisch geavanceerde producten zijn gecontroleerde omgevingscondities vaak een noodzaak. Bijvoorbeeld bij de productie van micro-elektronsche componenten, farmaceutische producten, vaccins, medische apparatuur en vodsel moet de productieruimte volledig stofvrij zijn.
Om de opdrachtgevers met de nieuwste technologieen van dienst te kunnen zijn, beschikt Imtech (Imtech Deutschland) in Stuttgart over een eigen compententiecentrum voor cleanroomtechnologie. Onlangs kreeg Imtech de opdracht voor een deel van de technische inrichting en cleanroomtechnologie van Siltronic un Freiburg. Op deze locatie zal nog in 2004 de massaproductie van gespecialiseerde 300mm-Wafers- toegepast als halfgeleiders in de elektronica- en telecomindustrie plaatsvinden.

Ook kreeg het competentiecentrum opdracht voor de technische inrichting en cleanroomtechnologie in de nieuwe medicijnenfabriek van Altana Pharma AG nabij Cork in Ierland.
Imtech is onder meer verantwoordelijk voor de complete lucht- en klimaattechnologie (inclusief de verwarming en koeling van het complexe waterzuiveringssysteem), de cleanroomtechnologie, alle elektrotechnische oplossingen en het gebouw-managementsysteem van het gebouw te Cork.

Zo zien wij (red. XEA.nl) dat Imtech steeds meer en breder wordt ingezet bij een breder geheel van de technieken.
Hierdoor zal de omzet weleens plots, met sprongen vooruit kunnen gaan, lees ook de winstgevendheid van Imtech.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL