Imtech neemt Free Technics over

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 23/08/2007 07:32
Versterking softwarepositie maritieme markt
Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het alle aandelen overneemt van het Nederlandse Free Technics B.V., een kleine softwarespecialist in de internationale maritieme markt. De overnameprijs (inclusief earn-out) is gebaseerd op vijf maal de EBITA en wordt in contanten voldaan. De overname zal direct bijdragen aan de winst per aandeel.

Dr. ir. R.J.A. (René) van der Bruggen, Voorzitter Raad van Bestuur Imtech: 'Hoewel Free Technics slechts een kleine onderneming is, halen we met deze overname een hightech maritiem bedrijf binnen. Met de brede, internationale scope van de maritieme bedrijven van Imtech (60 vestigingen in de wereld) is er een uitstekende basis voor versnelde groei van de maritieme software-oplossingen van Free Technics aanwezig. Bovendien breiden we onze positie in het segment van kleinere schepen uit.'

Strategie Imtech
Imtech combineert elektrotechniek, ICT en werktuigbouw tot totaaloplossingen. Het aandeel van informatie- en communicatietechnologie neemt hierbij snel toe. Steeds vaker worden de totale technologische oplossingen van Imtech gedomineerd door software en overkoepelende ICT-applicaties. In de internationale maritieme markt bezit Imtech een uitstekende positie. Steeds meer schepen worden uitgerust met intelligente software van Imtech, bijvoorbeeld voor navigatie, autopilot, platformautomatisering, digitale zeekaarten en control. Imtech levert, op basis van innovatieve modules, in dit kader altijd maatwerk. Vooral aan boord van grotere schepen. Voor kleinere schepen, bijvoorbeeld kleinere jachten en kleinere tankers, binnenvaart- en offshoreschepen, zijn de Imtech-maatwerkoplossingen relatief duur. Strategisch gezien is uitbreiding van het dienstenpakket met standaard software-oplossingen gewenst. Met de overname van Free Technics wordt het leveringsprogramma van Imtech op de markt van kleinere schepen dan ook verder vergroot. Bovendien wordt met levering van de software vanuit de 60 mondiale maritieme vestigingen van Imtech een brede basis gegenereerd voor versnelde groei van deze standaardoplossingen.

Profiel Free Technics
Free Technics, gevestigd in Hazerswoude-Rijndijk in Nederland, is een succesvolle softwarespecialist in de internationale maritieme markt. Tien jaar geleden heeft Free Technics het softwarepakket FT NavVision® op de markt gebracht. Stap voor stap is dit pakket vervolgens uitgebreid en verder verfijnd. Inmiddels is deze software op honderden schepen aanwezig en behoort Free Technics tot één van de sterkere maritieme softwarespelers. In 2006 realiseerde Free Technics met tien medewerkers opbrengsten van circa 1,5 miljoen euro.

reactie XEA.nl
De heer van der Bruggen bouwt steeds zo 't bedrijf uit, weet waar hij mee bezig is en brengt dat ook over op zijn personeel.
De aandeelhouders varen er wel bij.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL