Buhrmann geslaagd in herstructurering leningen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 02/07/2004 08:25
Buhrmann – één van ’s werelds grootste business-to-business leveranciers van kantoorproducten, computerbenodigdheden en gerelateerde diensten - heeft de plaatsing van USD 150 miljoen aan Senior Subordinated Notes met een looptijd tot 2014 (de "Nieuwe Obligaties") succesvol afgerond. Verder heeft de onderneming additionele financiering aangetrokken van USD 125 miljoen binnen haar bestaande langlopende Senior Credit Facility en is een gunstiger rentetarief overeengekomen. De totale opbrengst hiervan tezamen met beschikbare cash hebben Buhrmann de benodigde financiële middelen verschaft om het op 3 juni j.l. uitgebrachte bod op uitstaande langlopende achtergestelde 12¼% obligaties met een looptijd tot 2009 (de "2009 Obligaties") gestand te kunnen doen. Doordat in het kader van deze herfinanciering uit de bedrijfsactiviteiten afkomstige beschikbare kasmiddelen zijn aangewend voor de aflossing van schulden, is de onderneming er in geslaagd haar totale schuldpositie verder te reduceren.

In een reactie zei Floris Waller, Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van Buhrmann: "Wij zijn verheugd over de succesvolle introductie van nieuwe langlopende achtergestelde obligaties en de verruiming van onze bestaande kredietfaciliteit tegen betere condities. Een ander belangrijk gegeven is dat wij beschikken over een gezonde kaspositie waardoor wij schuld af hebben kunnen lossen. Dit alles heeft ons in staat gesteld ons overnamebod op de 2009 Obligaties te effectueren en onze financieringslasten verder te verlagen. Bovendien realiseren wij met de verlenging van onze schuldprofiel een verdere optimalisatie van de kapitaalstructuur."

Succesvolle introductie van Nieuwe Obligaties

Via het Amerikaanse dochterbedrijf Buhrmann US Inc. heeft Buhrmann Nieuwe Obligaties uitgegeven met een rentecoupon van 8¼ %. Deze Nieuwe Obligaties, met nominale waarde van in totaal USD 150 miljoen en een looptijd tot 2014, zijn tegen een uitgifteprijs van 99,164% van de nominale waarde onderhands geplaatst bij institutionele beleggers in de Verenigde Staten en Europa met in achtneming van "Rule 144A" en "Regulation S" van de US Securities Act.

Kredietfaciliteit uitgebreid tegen lagere rente

Naast de plaatsing van de nieuwe obligaties heeft Buhrmann haar Senior Credit Facility uitgebreid tegen een lagere rente. De bestaande "term loans B" zijn vervangen door "term loans C", terwijl USD 125 miljoen additioneel krediet is opgenomen in het kader van deze faciliteit. De rente voor deze "term loans C" (die nu in totaal USD 503 miljoen en EUR 50 miljoen bedragen) is in de gehele prijsmatrix 25 basispunten lager dan het geval was voor de "term loans B".

Geslaagde inkoop van 2009 Obligaties

Buhrmann heeft aangekondigd dat het bod, dat middels dochteronderneming Buhrmann US Inc. was uitgebracht op de 2009 Obligaties, thans is geëffectueerd. Het bod liep af op woensdag 30 juni 2004 om middernacht plaatselijke tijd in New York. Obligatiehouders die gezamenlijk meer dan 87% van deze 2009 Obligaties in hun bezit hebben, hebben met hun obligaties op het bod ingeschreven en ingestemd met de voorgestelde amendementen. Obligaties die een gezamenlijke nominale waarde vertegenwoordigen van ongeveer USD 46 miljoen werden niet aangeboden. Buhrmann heeft vanaf 1 november 2004 het recht om deze obligaties in te trekken, of de mogelijkheid om deze na 1 juli van dit jaar terug te kopen, af te lossen, of een bedrag ter waarde van deze obligaties onherroepelijk ter beschikking te stellen van beleggers.

Alle transacties geëffectueerd op 1 juli

De premie voor de vroegtijdige aflossing van de aangeboden 2009 Obligaties bedraagt USD 29 miljoen (die zal worden verantwoord als bijzondere cash rentelast). De eerder geactiveerde financieringskosten met betrekking tot de 2009 Obligaties zullen worden afgeschreven, resulterend in een eenmalige (non-cash) rentelast van EUR 5 miljoen in 2004. Ook zullen projectkosten worden geboekt waarbij geldt dat de kosten met betrekking tot het verwerven van de nieuwe bankleningen worden geactiveerd. De effectuering van deze onderdelen van deze herfinanciering heeft plaatsgevonden op 1 juli 2004.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL