Buhrmann optimaliseert financiering door nieuwe bankfaciliteit en uitgifte van converteerbare obligaties

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 14/11/2003 10:36
De bestaande Kredietfaciliteit wordt vervangen door:

een langlopende gegarandeerde bankkredietfaciliteit van maximaal
EUR 880 miljoen en
een achtergestelde converteerbare obligatielening van ongeveer
EUR 110 miljoen.
Buhrmann heeft haar financieringsstructuur versterkt door het renteprofiel en de looptijd van haar schuldportfolio aan te passen. Dit is gerealiseerd door het verwerven van een volledig gegarandeerde bankkredietfaciliteit van maximaal EUR 880 miljoen met een looptijd van 7 jaar. Deze nieuwe kredietfaciliteit zal de bestaande kredietfaciliteit vervangen.Verder zal Buhrmann een achtergestelde converteerbare obligatielening uitgeven ten bedrage van ongeveer EUR 110 miljoen ("Converteerbare Obligaties"), waarmee het uiteindelijke bedrag dat onder de kredietfaciliteit zal worden opgenomen zal worden gereduceerd. Dit nieuwe financieringspakket geeft Buhrmann de flexibiliteit voor een eventuele herfinanciering van de uitstaande Langlopende Achtergestelde Obligatielening met een coupon van 12,25% met een looptijd tot 2009, die vanaf 1 november 2004 kan worden afgelost.

Buhrmanns positieve beschikbare kasstroom en de opbrengst uit de verkoop van de Paper Merchanting Divisie zijn gebruikt voor een substantiƫle verlaging van de uitstaande schuld. Door de nieuwe herfinanciering beoogt Buhrmann een meer uitgebalanceerde kapitaalsstructuur te realiseren. Deze herfinanciering versterkt de basis van waaruit de Groep zal kunnen profiteren van haar positie als een gespecialiseerde aanbieder die zich concentreert op zakelijke dienstverlening en de distributie van producten voor de kantorenmarkt en de grafische markt.

Details van de nieuwe kredietfaciliteit

De nieuwe langlopende kredietfaciliteit bestaat uit:

een doorlopende kredietfaciliteit van ongeveer EUR 320 miljoen, met een looptijd tot december 2008;
een langlopende aflossende lening "term loan A" van ongeveer EUR 200 miljoen, die loopt tot december 2010; en
een langlopende lening "term loan B" van ongeveer EUR 360 miljoen, die loopt tot december 2010.
Deutsche Bank en ABN Amro garanderen de nieuwe kredietfaciliteit op basis van de gebruikelijke voorwaarden en treden gezamenlijk op als Bookrunners.

Details van de Converteerbare Obligaties

De Converteerbare Obligaties zullen worden uitgegeven door Buhrmann N.V. en zullen worden gegarandeerd door bepaalde dochtermaatschappijen binnen de Groep, telkens op achtergestelde basis en zonder onderliggende zekerheden. De coupon zal naar verwachting uitkomen tussen de 2,00% en 2,50% en de conversieprijs tussen de EUR 8,0 en EUR 8,40. De uitgifte en de conversiekoers zijn vastgesteld op 100%. De converteerbare obligaties hebben een looptijd van 7 jaar, waarbij Buhrmann het recht heeft om de Converteerbare Obligaties a pari in te trekken vanaf juli 2008, als de koers gedurende een bepaalde periode boven de 150% ligt van de uitgiftekoers. Het aantal onderliggende aandelen waar deze uitgifte betrekking op heeft en de zogenaamde "greenshoe" zullen in totaal ten hoogste 13,6 miljoen stuks bedragen, hetgeen overeenkomt met maximaal 10% van uit uitstaande aandelenkapitaal van Buhrmann. Deutsche Bank treedt op als de bookrunner voor deze uitgifte.

Voor de Converteerbare Obligaties zal in december 2003 notering worden aangevraagd aan Euronext Amsterdam N.V. Voorafgaand aan deze notering zal Buhrmann in overeenstemming met de noteringsovereenkomst een emissieprospectus publiceren. De Converteerbare Obligaties zullen met inachtneming van "Regulation S" uitsluitend worden geplaatst bij institutionele beleggers buiten de Verenigde Staten, Canada en Japan.

Lasten die in het vierde kwartaal zullen worden genomen

Geactiveerde financieringslasten die verband houden met de kredietfaciliteit die wordt vervangen, zullen worden afgeschreven, hetgeen zal leiden tot een bijzondere (non-cash) rentelast van EUR 26 miljoen.Verder zullen ten laste van het resultaat projectkosten worden geboekt ten bedrage van ongeveer EUR 5 miljoen.

Wij van de redactie zien in deze herfinanciering een bevestiging van de banken.
Buhrmann kan weer gaan bouwen aan de weg naar boven en herstel vertrouwen met de beleggers.
Wij van de redactie zijn a.s. maandag bij Buhrmann op bezoeken en houden U daarvan op de hoogte.
Wij zien dat de koers zich goed herstelt van de mindere cijfers die van de week bekend gemaakt werden.
Vertrouwen en betere cijfers zullen de koers ondersteunen van Buhrmann.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL