Buhrmanns Paper Merchanting Divisie verkoop afgerond

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 03/11/2003 08:32
Buhrmann heeft de verkoop van haar Paper Merchanting Divisie aan PaperlinX Limited afgerond. Na deze verandering in de samenstelling van de Groep, concentreert Buhrmann zich nog meer op zakelijke dienstverlening en distributie van producten voor hoofdzakelijk de kantorenmarkt.
Zoals eerder aangekondigd, is de divisie verkocht voor een bedrag van EUR 706 miljoen na aflossing van financieringsschulden en exclusief liquide middelen en vóór aanpassingen gerelateerd aan de definitieve afronding van de transactie en een mogelijke additionele betaling. De netto-inkomsten uit deze transactie zijn benut voor een aanzienlijke vermindering van Buhrmanns rentedragende schuld. De onderneming gebruikt circa EUR 600 miljoen van de ontvangen vergoeding voor het aflossen van uitstaande bankleningen die deel uitmaken van de kredietfaciliteit en de waardepapieren die zijn gerelateerd aan Paper Merchanting.
Het bedrijfsresultaat van de Paper Merchanting Divisie zal tot en met 31 oktober 2003 worden begrepen in Buhrmanns geconsolideerde jaarrekening.
Zoals eerder aangegeven, zal de transactie in combinatie met eenmalige lasten met betrekking tot belastingen en de schuldvermindering, naar schatting leiden tot een boekverlies van EUR 150 - 170 miljoen. Dit verlies zal als een bijzondere last worden begrepen in het resultaat over het vierde kwartaal van 2003.
Verder ontvangt Buhrmann mogelijk een uitkering van een aanvullende vergoeding van maximaal EUR 26 miljoen, afhankelijk van het bedrijfsresultaat (EBITA) van de Paper Merchanting Divisie over 2003. Deze betaling van een eventueel aanvullend bedrag zal geschieden in juli 2004.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL