Galapagos sluit nieuwe alliantie met Merck

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 20/04/2009 06:47
Biotechnologiebedrijf Galapagos sluit een nieuwe onderzoeksalliantie met de Amerikaanse farmareus Merck & Co. Galapagos zal voor Merck nieuwe kandidaat-medicijnen ontwikkelen voor ontstekingsziekten. Het contract levert Galapagos meteen 2,5 miljoen euro op en kan oplopen tot meer dan 192 miljoen.

Het deal kan Galapagos in totaal meer dan 192 miljoen euro opleveren. Gedelegeerd bestuurder Onno Van de Stolpe van Galapagos verwacht dat de eerste mijlpaalbetalingen al dit jaar kunnen binnenkomen.
Galapagos gaat preklinische kandidaat medicijnen ontwikkelen
Upfront betaling, succesbetalingen voor ontwikkeling van kandidaat medicijnen, plus commerciële succesbetalingen en royalty's op wereldwijde verkopen

Mechelen, België; 20 april 2009 - Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat zij een meerjarige alliantie heeft gesloten met Merck & Co. om nieuwe medicijnen te ontwikkelen voor ontstekingsziekten.

Galapagos is verantwoordelijk voor de ontdekking en preklinische ontwikkeling van kandidaat medicijnen gebaseerd op nieuwe Galapagos targets. Merck krijgt de exclusieve optie om de kandidaat medicijn te licentiëren voor klinisch onderzoek en wereldwijde verkopen. De basis van de alliantie is Galapagos' gepatenteerde SilenceSelect® technologie voor ontdekking van targets, die nu zal worden toegepast in ontstekingsziekten. Merck en Galapagos zullen gezamenlijk targets selecteren waarvoor Galapagos vervolgens de screening en medicinale chemie zal uitvoeren. Bij de uitoefening van haar optie, neemt Merck op haar kosten alle verdere ontwikkeling en commercialisering van de kandidaat medicijnen over. Galapagos heeft een mogelijkheid om Fase I klinische studies te doen en heeft tevens het recht om kandidaat medicijnen waarvoor Merck haar exclusieve optie niet uitoefent verder te ontwikkelen en te commercialiseren.

Bij het tekenen van deze overeenkomst heeft Galapagos €2,5 miljoen cash ontvangen als upfront betaling van Merck. In aanvulling daarop komt Galapagos in aanmerking voor succesbetalingen bij het behalen van mijlpalen in onderzoek, ontwikkeling en registratie. Het totaal van deze succesbetalingen kan oplopen tot meer dan €192 miljoen voor meerdere producten. Daarbovenop krijgt Galapagos significante betalingen bij het behalen van specifieke verkoopniveaus alsmede royalty's op wereldwijde verkopen van de producten uit de alliantie.

"Deze nieuwe alliantie met Merck, ditmaal op het gebied van ontstekingsziekten, is onze zesde farma-alliantie tot nu toe en demonstreert wederom de kracht van ons target discovery platform," zegt Onno van de Stolpe, CEO. "In december zijn Merck en Galapagos een alliantie aangegaan in diabetes en obesitas, en het enthousiasme bij Merck voor de Galapagos technologie heeft tot deze nieuwe alliantie in ontstekingsziekten geleid".




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL