OctoPlus tekent evaluatiecontract met top-10 biofarmaceutisch bedrijf voor de ontwikkeling van een langerwerkende formulering

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 07/04/2011 08:19
Het Nederlandse biofarmaceutische bedrijf OctoPlus N.V. ("OctoPlus", of de "Onderneming") (Euronext: OCTO) kondigt vandaag aan dat het een evaluatiecontract heeft verkregen met een top-10 biofarmaceutisch bedrijf om de haalbaarheid van de ontwikkeling van een langerwerkende formulering te bepalen.
Onder het contract dat vandaag wordt aangekondigd zal OctoPlus een langerwerkende formulering ontwikkelen van een anoniem peptide. Als de evaluatie succesvol is kan het contract worden uitgebreid tot een licentiecontract inclusief procesontwikkeling en productie. Financiële voorwaarden van het huidige contract worden niet bekend gemaakt.

Over OctoPlus
OctoPlus is een biofarmaceutisch bedrijf gespecialiseerd in toedieningsvormen voor medicijnen. De Onderneming ontwikkelt voor klanten verbeterde farmaceutische producten gebaseerd op gepatenteerde technologieën voor medicijnafgifte die minder bijwerkingen veroorzaken, meer gemak voor de patiënt opleveren en een verbeterde balans tussen effectiviteit en veiligheid bieden in vergelijking met bestaande producten. OctoPlus richt zich voor zijn klanten op de ontwikkeling van langer werkende, gecontroleerd afgegeven versies van bekende eiwittherapeutica, andere geneesmiddelen en vaccins.
Het klinisch meest vergevorderde product op basis van onze technologie is Locteron®, het belangrijkste product van Biolex Therapeutics. Locteron is een langerwerkende formulering van interferon alfa voor de behandeling van chronische hepatitis C. Het product wordt geproduceerd door OctoPlus en recent is er Fase IIb onderzoek afgerond met superieure resultaten in vergelijking met huidige behandelingen.
Daarnaast is OctoPlus een vooraanstaand Europees leverancier van specialistische farmaceutische formulerings- en productiediensten aan de farmaceutische en biotechnologische industrie, met de nadruk op moeilijk te formuleren actieve farmaceutische ingrediënten.
OctoPlus is genoteerd aan Euronext Amsterdam van NYSE Euronext onder het symbool OCTO. Meer informatie over OctoPlus vindt u op de website www.octoplus.nl






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL