OctoPlus kondigt succesvolle aandelenuitgifte van € 4 miljoen aan

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 20/12/2010 17:51
Het Nederlandse biofarmaceutische bedrijf OctoPlus N.V. ("OctoPlus" of de "Onderneming") (Euronext: OCTO) kondigt vandaag aan dat de Onderneming een succesvolle aandelenuitgifte heeft gedaan van € 4 miljoen door middel van een onderhandse plaatsing van gewone aandelen bij nieuwe en bestaande investeerders, inclusief een investering door Jan Egberts, beoogd CEO van de Onderneming (de "Uitgifte").

Met deze Uitgifte heeft de Onderneming 3,343,542 nieuwe aandelen (9,99% van het uitstaande aandelenkapitaal) geplaatst bij een aantal Nederlandse en buitenlandse investeerders, waaronder gekwalificeerde Amerikaanse institutionele beleggers, tegen een prijs van € 1.18 per aandeel, een korting van nog geen 2% ten opzichte van de slotkoers van 17 december.

OctoPlus is van plan om de opbrengsten van de Uitgifte te gebruiken voor versterking van zijn werkkapitaal en om samen met klanten te investeren in een aantal zorgvuldig geselecteerde, veelbelovende projecten.

Jan Egberts, beoogd CEO van OctoPlus: "We hebben grote stappen gemaakt in de herstructurering van OctoPlus: de negatieve operationele kasstroom uit de eerste helft van 2010 zal naar verwachting meer dan gehalveerd worden in de tweede helft van 2010. Met deze financieringsronde wordt onze kaspositie versterkt. In combinatie met de blijvend sterke resultaten van onze dienstverlenende activiteiten zorgt dit voor een goede toekomst voor OctoPlus. Ik ben erg tevreden met de grote belangstelling van zowel nieuwe als bestaande investeerders. Er is voor significant meer op de transactie ingeschreven dan gevraagd, wat er toe heeft geleid dat slechts een minimale korting van nog geen 2% hoefde te worden gegeven. De opbrengsten van de Uitgifte stellen ons in staat om samen met onze klanten te investeren in veelbelovende projecten om zodoende een groter deel van de toegevoegde waarde van onze technologieën te behouden."

Ten gevolge van de Uitgifte is het totaal aantal uitgegeven gewone aandelen gestegen tot 36,778,974. De nieuw uitgegeven aandelen worden naar verwachting toegelaten tot de notering en handel aan Euronext Amsterdam door NYSE Euronext ("Euronext Amsterdam") op 23 december 2010.

Petercam Nederland N.V. trad op als lead manager, coördinator en financieel adviseur voor OctoPlus met betrekking tot de Uitgifte.

reactie XEA.nl
De geringe korting en de grote belangstelling geeft wel aan dat beleggers (Instituten) duidelijke kansen zien in Octoplus. Ook dat Klanten gezamenlijk projecten met Octoplus gaan doen biedt kansen voor meerdere onderzoeken en verbreding van de dienstverlening van Octoplus.
Als straks de Fase 111 gaat beginnen, kan de drukte ook gaan toenemen. Dat levert dan weer meer inkomsten op.

toevoeging op 21 dec. om 08.58 uur
Octoplus kon volgen ons kiezen of delen. Een emissie of door gaan op een laag pitje i.v.m. financiering van grotere opdrachten en dan denken wij aan o.a. de opdrachten voor Novartis. Dat fonds volgen wij al enige tijd. Die legt steeds meer de nadruk op samen werk doen en samen financiering van 't project.
Dus moest Octoplus zorgen voor ruime financiële middelen en de kleine marges van 1,7% is tekenend, want Galapagos had ca. 7% en Dockwise ca. 6%



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL