OctoPlus benoemt Jan Hendrik Egberts tot CEO

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 04/11/2010 07:36
Het Nederlandse biofarmaceutische bedrijf OctoPlus N.V. ("OctoPlus" of de "Onderneming") (Euronext: OCTO) kondigt met genoegen aan dat de Raad van Commissarissen Jan Hendrik Egberts, M.D. in dienst heeft genomen en hem ter benoeming tot Chief Executive Officer zal voordragen op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in het voorjaar van 2011. Hij zal OctoPlus' huidige CEO Simon Sturge vervangen, die OctoPlus per 1 januari 2011 gaat verlaten om een grote divisie van een top-15 farmaceutisch bedrijf te leiden. Dr. Egberts zal per direct met de heer Sturge gaan samenwerken tot het eind van het jaar om een soepele overdracht te bewerkstelligen.

"De Raad van Commissarissen is trots dat zij Jan Hendrik Egberts hebben kunnen werven als CEO. Hij is een buitengewoon ervaren en bekwame professional en we kijken er naar uit om hem te verwelkomen in de directie. We nemen niet graag afscheid van Simon maar we begrijpen zijn besluit om een unieke stap in zijn carrière te maken," zegt Hans Stellingsma, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van OctoPlus. "De Raad van Commissarissen draagt de heer Egberts voor op basis van zijn succesvolle staat van dienst in algemeen management, investeringsmanagement en business development, die hij bereikte bij vooraanstaande innovatieve en beursgenoteerde bedrijven. Wij bedanken Simon Sturge van harte voor alles dat OctoPlus heeft bereikt onder zijn leiderschap."



Voorgedragen CEO Jan Hendrik Egberts, M.D. heeft meer dan 20 jaar ervaring in de farmaceutische sector. Hij studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en vervolgde zijn medische training bij Harvard Medical School in Amerika. Hij behaalde zijn MBA aan Stanford en begon zijn zakelijke carrière in klinisch onderzoek bij Organon Teknika in België. Hij werkte vier jaar als strategisch consultant voor life sciences bedrijven bij McKinsey & Company, en vanaf 1994 bekleedde hij in Amerika business development en algemene management functies met groeiende verantwoordelijkheden bij Merck, Johnson & Johnson en Mölnlycke Health Care. In 2005 werd hij CEO van Novadel Pharmaceuticals, Inc. Daarna werkte hij als Senior Adviseur op het gebied van healthcare investeringen voor private equity bedrijf 3i Group, en deed hij ervaring op als commissaris.

Jan Hendrik Egberts: "OctoPlus maakt enorme voortgang in de vercommercialisering van zijn technologie voor gecontroleerde afgifte van medicijnen. Ik ben van plan verder te bouwen aan de waarde van het portfolio van formulerings- en productiecontracten en technologieprogramma's van de Onderneming. Ik kijk er erg naar uit om deel uit te maken van de toekomst van OctoPlus."




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL