Punch verkoopt activiteiten van zijn vestiging in Trnava

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 29/05/2006 18:35
Punch verkoopt activiteiten van zijn vestiging in Trnava
Punch Motive versterkt focus op activiteiten met hogere toegevoegde waarde
Sint-Martens-Latem, België – 29 mei 2006 – Punch International NV ('Punch'), de gediversifieerde technologiegroep met hoofdzetel in Sint-Martens-Latem, maakt vandaag bekend dat het zijn spuitgietactiviteiten in Trnava (SK), ondergebracht in Punch Products Trnava SRO (Punch Products), overdraagt aan Fremach Plastics NV (Fremach).

De transactieprijs bedraagt 4,6 mln. euro. De overdracht omvat alle met de bedrijfsactiviteiten verbonden activa, in het bijzonder machines en installaties, het personeel en het klantenbestand. De datum van overdracht is vastgesteld op 30 juni 2006. De gebouwen van Punch Products blijven eigendom van Punch; Fremach zal de overgedragen activiteiten daar voortzetten en de gebouwen huren. Op het einde van het boekjaar neemt Fremach resterende leaseverplichting met betrekking tot machines en installaties over. Tot dan blijft Punch Products produceren voor rekening van Punch. Voor het boekjaar 2006 is er dan ook geen impact op de omzet en de nettowinst.

Punch Products maakt deel uit van Punch' divisie Motive en legt zich toe op het spuitgieten, assembleren en poederlakken van componenten voor de automobiel- en
consumentenelektronica-industrie. Tot de belangrijkste klanten van Punch Products behoren Faurecia, Xerox, Hella en Samsung. In 2005 realiseerde de divisie een omzet van 98,8 mln.euro en een EBIT van 7,7 mln. euro. De overgedragen activiteiten zijn goed voor een omzet van ca 25 mln. euro.

Fremach zal met onmiddellijke ingang verantwoordelijk zijn voor de commerciële relaties en het programmamanagement bij Punch Products. Op 31 december 2006 zet Punch zijn spuitgietactiviteiten in Slowakije als Tier 2 toeleverancier voor de automobielsector stop en vanaf 1 januari 2007 zal Punch Products volledig operationeel geïntegreerd zijn in Fremach Trnava.

Fremach is gespecialiseerd in meercomponentenspuitgieten en in het lakken, bedrukken, lasergraveren en assembleren van hoogwaardige kunststofcomponenten voor de consumentenelektronica-industrie, de automobielsector en diverse industriële toepassingen.De groep heeft vestigingen in België, Nederland en Tsjechië, en klanten in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika waaronder enkele belangrijke OEM's uit de consumentenelektronicasector.

Johan Thys, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Fremach, over de transactie: "De transactie is voor ons een belangrijke stap in de realisatie van ons business plan. Met de aankoop van de locatie Trnava verstevigen wij onze positie in Oost-Europa en er zijn ook tal van synergieën met onze bestaande locaties, klanten en technologieën. De doelstelling van Fremach is een toeleverancier van systemen en subsystemen met een hoge toegevoegde waarde te worden."

Guido Dumarey, CEO van Punch, verklaart: "De transactie sluit aan bij onze strategie om het zwaartepunt van onze automotive activiteiten te verschuiven naar producten en diensten met een hogere toegevoegde waarde. Tijdens de voorbije jaren hebben we daarom al een aantal andere zogenoemde Tier 2 activiteiten afgestoten en Tier 1 activiteiten aan onze portefeuille toegevoegd. Deze overdracht laat ons toe om te focussen op de uitbouw van onze automotive divisie in de gewenste richting, zodat we onze ultieme ambitie kunnen realiseren, namelijk de productie van een hybride wagen aangestuurd door telematica."

Over Fremach
Fremach is een belangrijke leverancier van decoratieve en technische kunststofonderdelen met hoge toegevoegde waarde voor de consumentenelektronica-industrie, de automobielsector en diverse industriële toepassingen. Ontwikkeling, engineering en projectmanagement zijn gelokaliseerd in het hoofdkantoor in Diepenbeek (België). De Fremach-groep telt 275 personeelsleden en heeft productiefaciliteiten in België en Tsjechië en een 'in-house toolshop' in Nederland. In
2005 realiseerde de groep een omzet van 25 mln. euro.

Over Punch International
Punch is een kennis- en technologieleverancier bij uitstek en stelt alle bedrijven in de groep in staat om nieuwe technologie te creëren die commercialiseerbaar en winstgevend is. Punch zal al zijn kennis en ervaring aanwenden en zijn financiële middelen inzetten om potentieel succesvolle technologie te helpen uitgroeien tot een hoger ontwikkelingsniveau. Punch streeft ernaar om de verwachtingen van zijn klanten op het gebied van kwaliteit, kosten, levering en service te beantwoorden met totaaloplossingen.Zo biedt Punch zijn klanten de mogelijkheid om hun doel te bereiken en zelfs te overtreffen, om een langdurig concurrentievoordeel te verwezenlijken in hun markten en marktaandeel te verwerven. Dankzij deze benadering kan Punch de meerwaarde voor alle betrokken partijen blijven verhogen: partners, aandeelhouders, klanten, leveranciers, en de maatschappij. 'Punch – Empowering Technology'.

Punch is genoteerd aan Euronext Brussels (PUN) en maakt deel uit van de NextPrime index.

Alle persmededelingen en andere informatie zijn beschikbaar op www.punchinternational.com en www.euronext.com.


Voor meer informatie
Wim Deblauwe, CFO Punch International - wim.deblauwe@punchinternational.com – Koperstraat 1A –
9830 Sint-Martens-Latem – België - Tel.: +32 (0)9 243 48 40 - Fax: +32 (0)9 243 48 48
Johan Thys, Voorzitter Raad van Bestuur Fremach - info@fremach.be - Industrielaan 1 - 3590
Diepenbeek -België - Tel.: +32 (0)11 323 581 - Website: www.fremach.com
Bron : Punch Internatinoal




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL