Beknopt verslag AVA Punch Technix.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 21/04/2006 04:29
Om 11.00 uur opende de Heer H. Olde Bolhaar de vergadering van Punch Technix. En vertelde dat hij de vergadering voorzat, daar de heer Koenraad van der Elst door een conflict met Punch International in een ontslag procedure lag. Daarom neemt ik het waar en wij stellen gelijk punt 2 van de agenda aan de orde, ontslag van de heer van der Elst. Dan zal ik daarna de gebruikelijk zaken aan de orde stellen. Dat gebeurde en na enkele vragen van de VEB, die ook tegen deze gang van zaken stemde, werd het voorstel aangenomen. Daarna nam de heer Olde Bolhaar het voorzitterschap op zich, dat hij goed deed. Wij (red.) willen niet treden in het hoe en waarom, niet onze zaak. Er bleek 57,58% van het totaal aantal aandelen aanwezig te zijn. Op de vraag, Punch Int. heeft toch meer dan 70%, kwam na onze (XEA.nl) opmerking, 50 +1 is toch ook voldoende, een bevestigend antwoord. U hoort het antwoord al. Het totaal was 2.643.831 aand. aanwezig. Daarna kwam de benoeming van de heer G. Dumarey. en dat ging ook snel, hij is CEO van Punch Int.. Daarna nam hij plaats achter de tafel en was de tafel volledige weer aangevuld. Punch Int. heeft 3.258.692 aandelen in Punch Technix. Op een vraag uit de zaal, gaat Punch Int. haar belang verkopen of uitbreiden? Kwam het antwoord, Punch Int. gaat haar belang niet verkopen de komende tijd!
De toekomstige ontwikkeling van Punch Technix ligt op 3 vlakken, EMS, RMS en de services verleningen. Wij kregen uitleg van de heren S. Pirard en J. D' Hauw, resp. over de strategie en de cijfers van Punch Technix. De ontwikkelingen van Punch T. liggen vooral in Slowakije, daar hebben wij een moderne fabriek. Daar kunnen wij op een goedkopere manier, dat is lagere loonkosten, en zo hogere marges realiseren en dus de operationele kosten verlagen. EMS staat voor Equipment Manufacturing Solutions, die heeft als partner van marktleiders in de meest uiteenlopende industrieën, een solide ervaring opgebouwd, o.a. in product enginering, material sourcing, Fijnmechanische preciesecomponenten, electronische assemblage etc..
Punch T. zit dus in de Grafische en Medische markten en niet alleen in de melkrobot, de Titan.
Punch T. verwacht de volgende omzetten voor 2006, EMS 25 miljoen, en RMS 15 miljoen en daar zitten de service inkomsten bij, die worden met aparte contracten afgesloten. Voor 2006 voorziet Punch T. een winst in 2006. Dat moet ook, willen wij het compensabele verlies gaan benutten en die winst komt er.
Het compensabele verlies is voor een deel op de balans opgenomen voor 3,7 miljoen. Het comp. verlies is beperkt (8 jaar) verrekenbaar en in 2008 vervalt de grootste post. Dus van het totaal tot 2004 =34 miljoen comp. verlies, dat een actieve waarden heeft van ca. 10 miljoen, kan dus niet alles worden gebruikt, als er winst gemaakt gaat worden. Daarom de beperkte opname op de balans. Dus het is noodzaak, snel winst te maken voor Punch T.. Daarom kijken wij ook uit naar uitbreidingen voor Punch T., of kleine overnames. De betaling daarvan hangt af van de omstandigheid op dat moment. De goodwill wordt door de IFRS niet meer jaarlijks afgeschreven, dat wordt jaarlijks bekeken of er een impairmentslast komt.
Punch T. is dus eigenlijk ontstaan via een reverse acquisition door Punch Professional sro, de overname prijs was EUR 15,3 en de inbreng van het netto actief van de overname balans van Prolion, die -5,6 miljoen was per 30/11/05 en hoefde niet per 31/12/05 aangepast worden.
Voor EMS is voldoende werk en RMS (melkrobot), daar hebben wij door het aantrekken van de verkoop van de Titan, een goedgevulde portefeuille. Men wilde uit oogpunt van concurrentie niet zeggen hoeveel. Begrijpelijk (red. XEA.nl).
Een multi box 2 kost ca. EUR 170.000 en daar komt dan nog een servicecontract bij. Deze multi box is dus goedkoper dan 2 apparaten van de concurrent. De veehouders zijn enthousiast en wij zetten dit systeem af bij de grotere veehouders in de klasse 2 (familiebedrijven van 70-120 koeien en klasse 3 de grote bedrijven met meer dan 120 koeien. Daar ligt de markt voor Punch T. En die zal toenemen, door de schaarste aan "arbeid" worden veehouders nu en in de toekomst gedwongen naar de robots over te stappen en daarom zit er in ons systeem met aanbouw en niet steeds een nieuwe robot te moeten kopen een goede "toekomst". Voor de veehouder een goedkopere verdere uitbreiding, wel moet je starten met een 2 units systeem! Ook maken wij reclame in de veehouderbladen en zo weten wij ook in Nederland afzet te maken. Er werd een kranten artikel (dubbelzijdig) getoond van een veehouder die een Titan in gebruik had genomen en zijn ervaring was zeer positief. Wij zoeken afzet in de totale veehouderij in de wereld voor de Titan.

De EMS divisie heeft haar omzetten in o.a. Europa en Benelux, UK en de VS. Ook zoeken wij uitbreiding van omzet elders in de wereld.
De vaststelling en de andere agenda punten rolde er redelijk vlot door en kon de vergadering even over 12,35 uur afsloten worden.
Daarna nog de inwendige verzorging, die goed was.

Reactie XEA.nl
Onze indruk is, er wordt hard gewerkt aan het maken van winst en de uitbouw van activiteiten bij Punch Technix.
Als er nieuws is zullen er zo spoedig mogelijk mededelingen via een "persbericht" worden gedaan.
Wij zien Punch Technix als kansrijk en misschien gaat het speculatieve er met de halfjaarcijfers er al snel af, die komen 15 sept. a.s.
De solvabiliteit boekhoudkundig gezien is schulden 31% en bezittingen 69% en als totaal gezien ca. 38%. Dat is goed.

Ook zag het jaarverslag er goed en verzorgd uit.
Een aandeel met kansen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL