Punch Graphix, uitstekend resultaat is erkenning van technologisch leiderschap

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 17/06/2008 09:31
Eede, Nederland – 17 juni 2008 – Punch Graphix maakt vandaag bekend dat de editie 2008 van drupa, ‘s werelds meest prestigieuze grafische vakbeurs, een absoluut succes is geworden. Zowel de Xeikon- en basysPrint-divisies als de CtP-divisie voor het krantendrukwerk haalden een groot aantal orders binnen. Dit succes bevestigt dat de markt Punch Graphix’ technologie en nieuwe productlijn geaccepteerd heeft.

Punch Graphix boekte voor meer dan 25 miljoen orders, goed voor meer dan 29,3% van de omzet uit machineverkoop gerapporteerd voor 2007. Hiermee overtrof het de doelstellingen die het zichzelf had gesteld voor de aanvang van het evenement.

De Xeikon-divisie presenteerde de nieuwe Xeikon 8000, de Xeikon 6000 met nieuwe 1200 dpi belichtingskop en de gloednieuwe Xeikon 3300, de snelste digitale hogeresolutie vijfkleuren-etikettenpers op de markt. Bezoekers konden deze drie wereldpremières voor snel, kosteneffectief en milieuvriendelijk drukken en compromisloze drukkwaliteit aan het werk zien in geïntegreerde toepassingen zoals een gesofisticeerde, kwalitatief hoogstaande direct mailing (Xeikon 8000), het drukken en afwerken van boeken op bestelling (Xeikon 6000) en het drukken van een selectie van de meest gesofisticeerde etiketten op een brede waaier van substraten (Xeikon 3300). Deze toepassingen illustreerden zonder uitzondering waar Xeikon voor staat: kwaliteit en snelheid in digitaal drukken.
De basysPrint-divisie beleefde de première van een nieuwe generatie UV-Setters, de 450 en 850 met laserbelichtingstechnologie voor 4- en 8-paginaformaattoepassingen, en de groot- en extra grootformaatbelichters met de nieuwe MCA automatiseringstechnologie (multi-cassette-automation). Deze nieuwe generatie bouwt voort op de bewezen technologie van haar voorgangers en de jarenlange ervaring van de groep in het segment van de krantendruk dat bijzonder hoge eisen stelt op het gebied van automatisering en productiviteit. Het resultaat is een geavanceerd platform dat nog steeds de voor basysPrint kenmerkende hoogstaande beeldkwaliteit biedt, maar met een verbeterde efficiency en aanzienlijk hogere productiviteit terwijl de ongeëvenaarde stabiliteit en kosteneffectiviteit gegarandeerd blijven.

“Dit keer was digitaal drukken volkomen geaccepteerd als een volwassen, toonaangevende technologie en stonden Xeikon en basysPrint wel degelijk op de radar van potentiële kopers”, zegt Wim Deblauwe, Chief Executive Officer van Punch Graphix, “De meeste bezoekers aan onze stand waren ‘hands-on professionals’ en beslissingnemers die voor concrete projecten wilden nagaan hoe digitaal drukken, en Xeikon in het bijzonder, hen kon helpen om van hun onderneming een succes te maken.”

“Wat UV-CtP betreft, geloof ik dat er sprake is van het begin van een ommekeer”, zegt Paul Willems, Chief Marketing Officer van Punch Graphix, “Zowel eindgebruikers als leveranciers zijn zich bewust geworden van de voordelen van het gebruik van conventionele platen. De drukkwaliteit is voortreffelijk, er is een belangrijk kostenvoordeel en de gebruiksvriendelijkheid is een pluspunt. Deze drie factoren verklaren waarom er een stijging is van het gebruik van conventionele platen, niet alleen in de opkomende markten waar drukkers overstappen op filmloos drukken, maar ook in de gevestigde markten. UV-CtP is niet langer de nichetechnologie die ze vier jaar geleden nog was. Ik denk dat we kunnen zeggen dat ook UV-CtP is uitgegroeid tot een volwassen, toonaangevende technologie die de digitale CtP-systemen zelfs aan het vervangen is.”

Hij voegt daaraan toe: ”We waren ook blij om te zien dat het groene thema op zoveel belangstelling kon rekenen. En niet wegens de ‘hype’ die de grafische industrie er misschien wel rond gecreëerd heeft, maar onder druk van de grote merken, de ‘brand owners’. De markt vraagt naar milieuverantwoorde drukoplossingen en stimuleert - ik zou zelfs zeggen, dwingt - drukkers om te kiezen voor milieuvriendelijke alternatieven. Deze tendens bevestigt dat we de juiste keuzes hebben gemaakt en dat we op de ingeslagen weg moeten voortgaan.”

“Al met al is deze drupa voor ons een bijzonder succesvol evenement geweest dat goed geïnformeerde beslissingnemers van over de hele wereld heeft getrokken”, besluit Wim Deblauwe, “Met Xeikon en basysPrint hebben we een hele nieuwe reeks innovatieve producten laten zien. Naar goede gewoonte worden op drupa heel wat innovaties aangekondigd. Wij zijn er trots op dat we kunnen stellen dat de innovaties die wij gepresenteerd hebben, hoewel baanbrekend, zonder uitzondering beschikbaar zijn voor levering aan onze klanten. Ze krijgen wat ze hebben gezien.”

#einde#





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL