Punch Graphix lanceert de snelste, hoge resolutie digitale kleurenpers: nieuwe Xeikon 8000

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 26/03/2008 13:51
Punch Graphix, de pionier van de eerste digitale kleurenpers, brengt de Xeikon 8000 op de markt. Deze gloednieuwe pers drukt meer dan twee keer sneller dan zijn voornaamste concurrent. Met een indrukwekkende printsnelheid van 230 A4-pagina’s per minuut en een superieure beeldkwaliteit van 1200 dpi neemt de nieuwe Xeikon 8000 een dubbele voorsprong door te voldoen aan de stijgende marktbehoefte om zonder kwaliteitsverlies snel te kunnen printen. De geavanceerde technologie van de machine is ontwikkeld om de drukproductiviteit te optimaliseren en een uitstekende kwaliteit te garanderen.

Xeikons paradepaardje maakt een enorme productiviteitssprong door meerdere pagina’s te drukken met een indrukwekkende snelheid van 230 A4-pagina’s per minuut. Dit komt overeen met een maandelijks volume van 8,5 miljoen A4-pagina’s. Voortbouwend op het succes van de Xeikon-apparatuur, maakt de Xeikon 8000 gebruik van tot in de puntjes geoptimaliseerde drogetoner-elektrofotografie. De nieuwe pers produceert een superieure beeldkwaliteit van 1200 dpi, waarmee de uitzonderlijke scherpte bereikt wordt die essentieel is voor de veeleisende klant. Twee in-line densitometers en krachtige procesalgoritmes garanderen een perfecte kleurenconsistentie na verloop van tijd en tussen de persen. De machine is in staat om grotere substraatbreedtes van 320 tot 512 mm te verwerken en een beeldbreedte van 504 mm aan te bieden, zodat twee A4- en drie A5-vellen tegelijkertijd bedrukt kunnen worden. Deze eigenschap opent heel wat nieuwe toepassingsmogelijkheden.

De Xeikon 8000 incorporeert Xeikons unieke X-800 digitale front-end die zorgt voor een naadloze en snelle integratie in alle bestaande workflows. De IPDS-controller kan de verhoogde druksnelheid bijhouden zonder start-en-stop-onderbrekingen en introduceert grafische drukkwaliteit voor transactioneel drukwerk.

De CEO van Punch Graphix, Wim Deblauwe, licht toe: “De lancering van deze eersterangsmachine betekent een grote stap voor Xeikon. Met de Xeikon 8000 heeft Punch Graphix superieure technologie voor digitaal drukwerk in huis. Wij optimaliseren onze producten voortdurend om aan de behoeften van de gebruikers te voldoen en om op de toekomstige marktvraag te anticiperen. De pers biedt een hoge productiviteit en in het oog springende grafische printeigenschappen voor een maximaal rendement.”

“Met de Xeikon 8000 viseren we de al lang gevestigde markt voor commercieel drukwerk, maar ook de snelgroeiende markten voor direct marketing en transactioneel drukwerk. De commerciële kracht van transactionele documenten wordt almaar populairder, omdat geïndividualiseerde documenten in meerkleurendruk een snellere en grotere respons krijgen. Als marktnorm voor digitaal drukwerk met variabele gegevens in meerkleurendruk past de machine zich eenvoudig aan aan de mate van individualisering die de klant verlangt. In combinatie met de X-800 digitale front-end en Xeikons handelsmerkfunctionaliteit One-Pass-DuplexTM garandeert de Xeikon 8000 de integriteit van de gegevens en rijke, accurate kleuren: de ideale oplossing voor een snelle en precieze output met een uitstekende beeldkwaliteit,” voegt Frank Deschuytere toe, Chief Technology Officer Punch Graphix.

Samengevat biedt de Xeikon 8000:
- 230 ppm of een productiviteit van 8,5 miljoen A4-pagina’s per maand
- een verbazingwekkende beeldkwaliteit van 1200 dpi met 4 bits per punt
- realtime verwerking van variabele gegevens
- een uitgebreide reeks opties voor papierinput en -output
- een milieuvriendelijk design en verbruiksartikelen



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL