Melkrobots, Lely en Titan

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 08/02/2007 11:09
Het bedrijf Lely uit Maassluis is marktleider op het gebied van een volautomatische melksysteem ( Merk Astronaut red. XEA.nl). Daarmee kunnen koeien over de hele wereld zelf beslissen wanneer ze gemolken willen worden.

Punch Technix,
RMS
Daarnaast is Punch Technix actief onder eigen merknamen: onder de naam RMS ontwikkelt, produceert en vermarkt Punch Technix automatische melksystemen voor de grote en middelgrote melkveehouderijen.

Lely
Bij dat systeem hoeft de boer bij het melken geen hand meer uit te steken. Het is wel een prijzige investering: één apparaat, dat tussen de 60 en 70 koeien kan bedienen, kost 100.000 euro.

De machines van Lely uit Maassluis staan bij veehouderijen in ruim twintig landen. Het bedrijf verwacht dit jaar 67 procent meer robots te verkopen dan vorig jaar.

Punch Technix,
6/2/2007
Geplande verkoop van "EMS" aan Stefan Pirard gaat niet door.

Reactie XEA.nl
Een goede zaak, er zou anders een situatie ontstaan waarbij beleggers misschien "schade" zouden krijgen, o.a. fiscaalcompensabele verlies afspraken zouden wel eens een vervelende afloop kunnen gekregen hebben.
Als Lely zoveel kan verkopen, dan zullen de verkop bij Punch Technix ook wel lopen. Op 20 maart komen de jaarcijfers en dan horen we wel meer.
Het zou ons sterk verbazen, dat de grote Veehouders weer met de "hand" gaan melken!

Die zullen zeker de Titan gaan nemen en daar is bij een uitbreiding van het aantal "koeien" een kleinere investering voor uitbreiding Titan nodig en met minder "beslag" op de bedrijfsruimte.

De melkrobots hebben de toekomst, maar de belegger kan alleen bij Punch Technix terecht om te beleggen.
Het aandeel Punch technix is nog wel speculatief, maar doet ruim EUR 10



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL