Qurius, succesvolle samenwerking DZB Leiden en Qurius ook Qurius etc.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 02/01/2009 11:21
Enkele jaren geleden verkeerde DZB, een gemeentelijke dienst voor arbeidsontwikkeling in Leiden, in een lastige situatie. Voor het stroomlijnen van de bedrijfsprocessen was het bedrijf aangewezen op het financiële softwarepakket van de gemeente. Maar juist die eigenschappen waar DZB behoefte aan had, ontbraken in dit pakket. Voor DZB reden genoeg om over te gaan op een eigen ERP-systeem. Met hulp van ICT-leverancier Qurius is het hier van gekomen. John Dijns, Manager Productie & Marketing en voorzitter van de ICT-stuurgroep van DZB, is te spreken over de samenwerking met Qurius. “Qurius de structuur om de volledige planning van ons ICT-project waar te maken en biedt tegelijkertijd genoeg flexibiliteit om ons te begeleiden bij vervolgstappen.”

Branchegerichte functionaliteit
Dijns,:“Voor het stroomlijnen van onze bedrijfsprocessen hadden wij behoefte aan een ERP(Enterprise Resource Planning)-pakket.” Uiteindelijk besloot DZB, in samenspraak met de gemeente, tot aanschaf van een eigen ERP-pakket. In samenwerking met een externe deskundige ontwikkelde DZB een functionele specificatie voor drie werkvelden: logistieke processen, offertes en orderafhandeling. Na een oriëntatietraject bij drie aanbieders, via zogeheten businesscases, kwam Microsoft Dynamics NAV (voorheen Navision) als winnend ERP-pakket uit de bus. Als leverancier werd gekozen voor Qurius.

Goede planningshorizon
Dijns is tevreden over de gestructureerde aanpak van Qurius. “Als eerste werd het projectplan uitgewerkt. Daarna werden simulaties gepresenteerd aan de kerngebruikers van DZB. Stap drie bestond uit de verdere inrichting van het ERP-pakket en tot slot de overgang naar het nieuwe systeem. We hadden kennelijk een goede planningshorizon gesteld, want alle fasen zijn precies volgens plan afgerond,” blikt hij terug. Het ERP-pakket is toegespitst op drie afdelingen: montage, metaal en verpakkingen.

Alles onder één noemer
Van het oorspronkelijke plan om de financiële zaken via het gemeentelijke pakket te registreren, is inmiddels afgestapt. “Om de continuïteit van de bedrijfsprocessen te waarborgen, bleek het onpraktisch om het financiële proces los te knippen van de rest,” belicht Dijns. “We hebben een nieuw projectplan gemaakt om onze orderportefeuille en voor- en nacalculatie te koppelen aan een eigen financieel systeem. Voor de volledigheid worden ook de overige afdelingen - groen, post, reïntegratie, detacheringen - aan ons ERP-systeem gelinkt. En er is ook een constructie bedacht om via interface onze financiële gegevens over te brengen naar de gemeente, uiteraard weer begeleid door Qurius."

Qurius implementeert Q-Zorg oplossing bij Zorggroep Noord- en Midden- Limburg

12 december 2008 – Na een zorgvuldige selectieprocedure van bijna drie jaar heeft Zorggroep Noord- en Midden-Limburg, één van de vijf grootste zorginstellingen van Nederland, Qurius geselecteerd om Q-Zorg te implementeren. Deze op Microsoft Dynamics NAV gebaseerde ERP-oplossing is speciaal ontworpen voor zorginstellingen en biedt de organisatie een volledig geïntegreerd platform om alle sturende en ondersteunende administratieve processen te stroomlijnen. Uiteindelijk zullen ongeveer 7.000 werknemers van het systeem gebruikmaken.


Hoge eisen
Zorginstellingen zijn onderworpen aan veel en complexe wet- en regelgeving die van belang is voor de administratieve inrichting. Recentelijk is het prestatiegerichte bekostigingssysteem ingevoerd dat nieuwe eisen met zich meebrengt op het gebied van registratie en facturatie. “Qurius was de enige partij die ons een oplossing kon bieden met de juiste financiële informatie en overzichtelijke managementreportages. Daarnaast heeft Qurius uitstekende kennis van Microsoft Dynamics NAV en kunnen zij ons continuïteit en flexibiliteit bieden,” aldus Jan Winter, concerncontroller bij de Zorggroep.

Frank van der Woude, Directeur Qurius Nederland: “We investeren veel in onze Q-Zorg oplossing voor organisaties zoals de thuiszorg, verpleeg- en verzorgingstehuizen en gehandicapteninstellingen, met ieder hun specifieke vereisten en criteria. Het feit dat één van de vijf grootste zorginstellingen in Nederland voor Qurius heeft gekozen is voor ons een bevestiging van de kracht van onze onderscheidende oplossing en organisatie.”

Zorggroep Noord- en Midden-Limburg
Zorggroep Noord- en Midden-Limburg is ontstaan uit diverse instellingen uit de regio, gecombineerd in één organisatie sinds 2008. Het hoofdkantoor staat in Venlo. Voor meer informatie kijk op www.zorggroep-noord-limburg.nl

reactie XEA.nl
Zo bouwt Qurius in stilte uit. Op de beurs krijgt Qurius door het gebruik van allerlei producten niet meer de "kans" op daar positief op te reageren.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL