Spyker aandeel brengt wat wij verwacht hadden.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 25/07/2004 10:25
Het aandeel Spyker was vrijdag de grootste stijger met klein 14% op EUR 9,80, bij een omzet van klein 5.400 stuks. Je zou zeggen dat moet "feest" zijn voor de bezitters!
Maar juist niet en daar willen wij het even over hebben.
Het aandeel Spyker moet het eigenlijk hebben van de "liefhebbers" en niet van beleggers, lees ons schrijven van 28 mei j.l en onze nieuwsbrief eens na over Spyker.
Wij trokken de vergelijking met het aandeel Ajax, een zeer goede club en een Spyker auto, een goed product, maar om te beleggen, daar zetten wij onze vraagtekens bij.
Wij willen niets afdoen aan de prestaties van beide bedrijven, maar als het om een belegging gaat ter beurze, zouden de vroegere "normen" weer van stal gehaald moeten worden. 3 Jaar achter elkaar winst maken en dan pas toelating op de beurs.
Nu kunnen bedrijven op de beurs komen, om met het geld van de "intro", de schulden te reduceren/aflossen.
Dan, door de "intro", zitten de financiers van het "eerste uur" niet zo zwaar meer, maar de lasten komen dan bij de aandeelhouders (lees beleggers) te liggen en dat is nu ook bij Spyker gebeurd.
In zeer korte tijd is de koers gedaalt van de EUR 15,50 (intro-koers) naar diep onder de EUR 10, en daar zal nog wel het een en ander van afgaan.
Nog steeds zeggen wij (red. XEA.nl) een goede auto om mee te rijden, maar niet als belegging voor elke belegger.
Als autoliefhebber is het aandeel misschien wel geliefd, maar wij van de redactie zien het nu nog niet zitten met dit aandeel.
Het bedrijf moet zich eerst maar eens "waarmaken"!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL