Rodamco Europe opent winkelcentrum ‘Vier Meren’ ter waarde van Eur 97 miljoen in Hoofddorp

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 23/09/2005 08:23
Rodamco Europe, de grootste beursgenoteerde onroerendgoedbelegger en –manager in de Europese winkelsector, opent morgen in Hoofddorp een nieuw winkelcentrum met de naam ‘Vier Meren’. Hoofddorp is de centrale stad van het snelgroeiende en economisch actieve Haarlemmermeergebied. Het regionale winkelcentrum ‘Vier Meren’ is (her)ontwikkeld en voegt bijna 27.000 m2 nieuwe winkelruimte toe aan het stadscentrum van Hoofddorp. Met 4,9 miljoen bezoekers per jaar is ‘Vier Meren’ de primaire winkellocatie voor de inwoners van Haarlemmermeer en draagt daarmee bij aan de opwaardering van het stadscentrum van Hoofddorp.

De marktwaarde van ’Vier Meren’ wordt geschat op Eur 97 miljoen, resulterend in een netto aanvangsrendement van ongeveer 6,4%; het rendement op de investering is 8,1%. De onroerendgoedportefeuille van Rodamco Europe in Nederland bedraagt Eur 2,9 miljard, waarvan 86% in de winkelsector.

CEO Maarten Hulshoff: "’Vier Meren’ versterkt de positie van Rodamco Europe in Nederland en meer specifiek in de regio Groot-Amsterdam. Wij hebben nauw samengewerkt met de lokale autoriteiten die onze ambities voor ‘Vier Meren’ deelden. Dit winkelcentrum weerspiegelt onze focus om onze dominante positie in gezonde stedelijke gebieden te vergroten."

De totale oppervlakte van ’Vier Meren’ bedraagt ongeveer 27.000 m2, verspreid over verschillende verdiepingen (kelder, begane grond, eerste verdieping), kleine en grote winkels (49 in totaal) en een ondergrondse parkeergarage voor 1.037 auto’s. De branchemix is sterk, met huurders als Albert Heijn, Esprit, Sting, ICI Paris XL, Free Record Shop, Oil & Vinegar, Blokker en C&A. Het winkelcentrum bestaat uit drie gebouwen, elk ontworpen door een andere architect: Lucas Ellerman van Vught, Rudy Uytenhaak en KCAP.

Het originele ’Vier Meren’ gebied werd in 1994 samen met vastgoedonderneming AMVEST gekocht. AMVEST is verantwoordelijk voor en eigenaar van de ontwikkeling van in totaal 153 huurwoningen in en rondom het winkelcentrum.

De heer Arthur van Dijk, wethouder in Economische Zaken in Hoofddorp, zal samen met mevrouw Karin Laglas, managing director van Rodamco Europe Nederland, ’Vier Meren’ officieel openen op 24 september om 12.00 uur.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL