Onroerend 'vast'goed als belegging.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 07/01/2005 09:33
Onroerend 'vast'goed als belegging krijgt het moeilijk en daar moeten de vastgoed beleggers opletten/ rekening meehouden.
Kijk eens wat de effecten van het parkeerbeleid (overheid en semi-overheden) in de oude binnensteden op het winkelend publiek heeft. Het parkeerbeleid jaagt de consument de binnensteden uit en daar zullen de winkelomzetten onder lijden. Steeds meer komen er nieuwe winkelcentra in de buitenwijken met een "eigen" parkeervoorziening en daar zullen de winkeliers en consumenten naar toe trekken.
Daar zal de 'vast'goed belegger zijn/haar geld in moeten steken en niet meer in de vastgoedfondsen die veel in de "oude" binnensteden met hun winkels zitten. Ook stond er gisteren in de Courant dat de kantorenmarkt slechte tijden ondergaat, nu dat was al veel langer bekend.
Wij waren in 2004 op een AVA te Amsterdam, daar ging het bedrijf uit een pand, oorzaak de beveiliging en een renovatie van het pand. Zo zullen er nog veel volgen en waar gaan die naar toe? Naar hoogbouw met betere beveilgingsmogelijkheden en deze zijn van de laatste tijd. Modern en van de laatste snufjes voorzien en een goede parkeervoorziening. In Den Haag is het bij verschillende kantoren voor veel medewerkers verboden met de auto te komen, want er is geen voldoende parkeervoorziening. De beleggers stappen te eenvoudig in de Vastgoedfondsen en realiseren zich tekort hoe de "portefeuille" is opgebouwd.
Vraag eerst eens een jaarverslag op of informeer eerst naar de opbouw van de portefeuille en stap dan pas in het fonds.
Daarom zullen projectontwkkelingsbedrijven minder last hebben van dit probleem en deze ontwikkelen meestal in de nieuwe wijken of ontwikkelen projecten in de oude steden dichtbij een Stationslocatie. Openbaar vervoer daar streven de Semi-overheden naar, maar dat is niet altijd een gezonde situatie. Er zijn dorpen die het eigen vervoer zelf moeten regelen. En dan is eigen vervoer per auto de "weg", om weg te gaan/winkelen.
Deze bedrijven (projectontwikkelaars) zullen een betere rendement laten zien in de toekomst dan de vastgoedbedrijven, die veel vastgoed verhuren in de binnensteden.
Wij hoorden eens een vastgoed eigenaar in huizen/onroerendgoed zeggen;" huizen zijn kruizen en de deurwaarder is je vriend"!
Zit je daar als belegger op te wachten?



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL