Corio en gemeente Utrecht tekenen contract voor uitbreiding en renovatie van Hoog Catharijne

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 04/03/2006 07:49
Corio en de gemeente Utrecht hebben vandaag, in het bijzijn van minister Peijs van Verkeer en Waterstaat, het contract voor de eerste fase van de uitbreiding en renovatie van het winkelcentrum Hoog Catharijne in het centrum van Utrecht getekend. Het contract heeft betrekking op het deelgebied Vredenburg, waar het grootste gedeelte van de uitbreiding van het winkelcentrum plaats zal vinden. Hiermee ligt de weg open om in 2007 met de bouw te starten.
Naar verwachting zal dit deel vanaf 2010 tot 2013 gefaseerd opgeleverd worden en gaan bijdragen aan de opbrengsten van Corio.
Aan het winkelcentrum Hoog Catharijne zal binnen het deelgebied Vredenburg circa 19.000 m² (van de in totaal geplande circa 35.000 m²) aan winkelruimte, 800 parkeerplaatsen en 150 woningen worden toegevoegd. Alsmede zullen delen van het huidige Hoog Catharijne grondig worden gerenoveerd. Het contract deelgebied Vredenburg bouwt voort op de intentieovereenkomst die, tussen Corio en de gemeente Utrecht in december 2004, voor geheel Hoog Catharijne werd gesloten. Dit contract wordt later dit jaar gevolgd door gelijksoortige contracten voor de resterende fasen van de uitbreiding en renovatie. Dan zal het gehele project overgaan van de variabele naar de vaste pijplijn van Corio.
De totale investering zal naar verwachting circa € 250 miljoen bedragen. In de periode van 2007 tot 2015 zullen de bouw en oplevering van Hoog Catharijne gefaseerd plaatsvinden, waarbij de winkels tijdens renovatie grotendeels open blijven. Het nog altijd goed functionerende, maar gedateerde winkelcentrum Hoog Catharijne zal getransformeerd worden tot een retailbestemming die zich kan meten met de Europese top van winkelcentra, zowel qua verschijningsvorm als qua branchering.
Parallel aan de ondertekening van het contract voor het deelgebied Vredenburg hebben Corio en de gemeente Utrecht de kaders omschreven voor de intentieovereenkomst over de samenwerking met betrekking tot het nog te realiseren Leidsche Rijn Centrum, gelegen in de gelijknamige vinexwijk te
Utrecht. Dit winkelcentrum van ruim 40.000 m² zal naar verwachting rond 2011 (gefaseerd) worden opgeleverd. De investering zal circa € 140 miljoen bedragen.

Strategie
De uitbreiding en renovatie van Hoog Catharijne past zeer goed in de strategie van Corio om haar huidige sterke positie verder uit te breiden door middel van nieuwe retail investeringen in haar kernmarkten: Nederland (51%), Frankrijk (24%), Italië (14%), Spanje (7%) en Turkije (4%).
Belangrijke criteria voor Corio zijn hierbij dat haar winkelcentra dominant zijn en blijven in hun verzorgingsgebied in termen van omvang en kwaliteit en potentie hebben om waarde toe te voegen.
Corio voegt waarde toe door actief hands-on management in haar kernlanden hetgeen ten goede komt aan haar huurders, consumenten en aandeelhouders. De portefeuille van Corio van € 4,3 miljard bestaat voornamelijk uit winkelcentra.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL