Corio koopt winkelcentrum Art de Vivre in Orgeval, ten westen van Parijs

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 16/11/2005 08:44
Corio heeft het winkelcentrum Art de Vivre met een verhuurbaar vloeroppervlak van circa
20.500 m² aangekocht voor een totaalbedrag van € 51,8 miljoen. Art de Vivre is gelegen in het vooraanstaande winkelgebied van Orgeval (district Yvelines), in het westelijke welvarende deel van de Parijse regio. Deze acquisitie levert Corio France onmiddellijk een stabiele cash flow en een sterke huurgroei- en herstructureringspotentie in de toekomst.


Art de Vivre is goed bereikbaar, gelegen aan de route nationale N13 op het kruispunt van de A13 en de A14, de twee belangrijkste snelwegen in het westen van Parijs. De 1,1 million inwoners in het verzorgingsgebied, die op minder dan twintig minuten rijden van het winkelcentrum wonen, hebben een bovengemiddeld inkomen. Het winkelcentrum maakt onderdeel uit van één van de sterkste winkelgebieden in de Parijse regio, de detailhandelszone van Orgeval, waar Corio recentelijk ook het Habitat gebouw heeft aangekocht (zie persbericht 26 juli 2005).

Art de Vivre heeft een verhuurbaar vloeroppervlak van circa 20.500 m² verdeeld over 53 units, inclusief 5 middelgrote units, over twee niveaus. De huurders-mix is thans gericht op producten voor huis en vrije tijd, met sterke trekkers als Bricorama, Darty, Animalis en L'Univers du Livre. Op dit moment genereert het centrum een totale jaarlijkse bruto huur van € 3,35 miljoen wat Corio een netto rendement oplevert van boven de 6% met groeipotentie. Vanaf 1 januari 2006 zal Corio voor dit object opteren voor het SIIC regime dat van toepassing is op haar projecten in Frankrijk.

Art de Vivre is gebouwd in 1975 en recentelijk gedeeltelijk gerenoveerd. Corio France zal het winkelcentrum gaan managen en ziet reeds mogelijkheden om het winkelcentrum op termijn verder te versterken en te herstructureren. Aangezien de huurniveaus in het centrum relatief laag zijn in vergelijking met huurniveaus in de markt, is er een huurgroeipotentie aan het einde van de looptijd van de huurcontracten, in het bijzonder in het geval van een verbetering van het centrum.

Strategie
Deze acquisitie past goed in de strategie van Corio. Corio streeft ernaar haar huidige sterke positie in haar kernmarkten (Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje en Turkije) verder uit te breiden door middel van nieuwe retail investeringen. Art de Vivre is een mooie uitbreiding op de bestaande retailportefeuille van Corio France van 270.000 m² met een waarde van € 706,5 miljoen (wat per 30 juni 2005 73% van de totale Franse portefeuille van € 961,6 miljoen uitmaakt). Corio's focus is gericht op retailobjecten die dominant zijn in hun verzorgingsgebied en waar de potentie aanwezig is om waarde toe te voegen voor zowel de huurders, de consumenten en Corio's aandeelhouders. Art de Vivre is een goed lopend winkelcentrum dat direct zal bijdragen aan Corio's opbrengsten, met de potentie om de komende jaren waarde toe te kunnen voegen door herstructurering en huurgroei. Corio's aandelen staan genoteerd aan de beurzen van Amsterdam en Parijs en zijn opgenomen in de Amsterdam Midcap Index (AMX).

Noot: Dit is een vertaling van het engelse persbericht; het engelse persbericht is leidend




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL