Corio verkoopt kantoor in Spanje voor € 52,1 miljoen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 02/02/2004 15:52
Corio heeft haar laatste kantoor (16.400 m² en 300 parkeerplaatsen) in Spanje verkocht voor € 52,1 miljoen (opbrengst na kosten) aan AXA Seguros e Inversiones. De Spaanse vastgoedportefeuille van Corio bestaat hierdoor nu volledig uit retail. Corio heeft in Nederland een winkelcentrum gekocht voor € 14,0 miljoen en drie kleine winkelcentra verkocht voor in totaal € 11,1 miljoen.

Het kantoor staat in Madrid en is bekend onder de naam ‘Mar de Cristal’. Dit gebouw is gelijktijdig met het naastgelegen winkelcentrum ‘Gran Via de Hortaleza’ in 1992 voltooid. Deze beide gebouwen (van het winkelcentrum alleen de winkelgalerij) waren onderdeel van de zogenaamde Trema-portefeuille die Corio in november 2001 heeft verworven. De waarde van het kantoor werd op dat moment gesteld op € 39,0 miljoen (exclusief acquisitie kosten). Corio had bij de aankoop van ‘Mar de Cristal’ al voorzien dat zij dit kantoor op korte termijn weer wilde verkopen, alleen niet in de staat waarin zij het kantoor kocht. Om het kantoor ‘verkoop klaar’ te maken is aan een drietal aandachtsgebieden gewerkt:

1. Modernisering van het gebouw aan de huidige standaarden met betrekking tot toegangscontrole, brandveiligheid, klimatisering etc.;

2. Het toevoegen van twee servicegebieden (restaurant, bank) gebruikmakend van reeds aanwezige ontwikkelingslicenties;

3. Het realiseren van een 100% bezettingsgraad.

De adequate aanpak heeft er toe geleid dat Corio tussen november 2001 en januari 2004 substantiële waarde aan het gebouw heeft toegevoegd tegen slechts € 1,3 miljoen aan kosten. Bovenstaande verkoop is een goed voorbeeld van het creëren van een win-win situatie voor de koper, huurder en verkoper. Corio heeft met gebruik van haar kennis het kantoor geupgrade tot een goed geoutilleerd kantoor en de koper kan tegen een laag risico haar geld tegen een goed rendement beleggen.

Corio heeft in december 2003 een winkelcentrum in Vinkhuizen (Groningen) gekocht voor € 14,0 miljoen. Dit winkelcentrum is 7.700 m² groot en heeft 240 parkeerplaatsen. De winkelcentra in Beverwijk (Wijkerbaan), Deurne (Raadhuisstraat) en Ridderkerk (Vlietplein) zijn verkocht voor respectievelijk € 3,0 miljoen, € 3,1 miljoen en € 5,0 miljoen.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL