Univar neemt Chinese distributeur van chemicaliën over

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 04/10/2006 08:51
Rotterdam, 4 oktober, 2006 Univar N.V. (Euronext Amsterdam: UNIVR), een van de grootste onafhankelijke distributeurs van chemische producten ter wereld, maakt vandaag bekend dat haar business unit Univar China Ltd. tegen betaling in contanten de activa heeft overgenomen van Shanghai Jixing Chemical Co. Ltd., een kleine distributeur gevestigd in Shanghai, China.
Deze overname is afgerond op 25 september 2006.
Jixing is gespecialiseerd in chemicaliën voor de verf- en coating industrie, waarbij zij levert aan producenten in Oost China. De overname zal naar verwachting een aanvulling zijn op de verdere ontwikkeling van de activiteiten van Univar in China, met name uitbreiding van de klantenbasis en
het productportfolio.
Univar N.V. betrekt middels haar business unit Univar China al 11 jaar producten uit de Chinese markt. De overname van Jixing biedt uitbreiding van de commerciële activiteiten en toont Univar s continue strategische investeringen in China.
In een toelichting op de overname verklaarde Guo Yan, de General Manager van Univar China:
De overname van Jixing biedt Univar toegang tot meer dan 1000 lokale afnemers in de verf- en coating industrie. Univar zal de distributie gaan doen van vele producten in deze belangrijke industrie, waaronder Dow s AMP-95, Eliokem Specialty Resins, biocides en titanium dioxide.
Rod Nugent, Vice President, Univar China, stelde tevens: Voor Univar is dit de eerste overname in China. Het onderschrijft Univar s betrokkenheid bij de coating industrie wereldwijd en benadrukt de verdere vooruitgang voor Univar s activiteiten in China."



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL