Univar maakt resultaten 1e kwartaal 2006 bekend: Omzetstijging van 8,9%, bedrijfsresultaat omhoog met 19,1% en winst per aandeel 17,8% hoger

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 04/05/2006 09:03
Univar N.V. (Euronext Amsterdam: UNIVR), een van de grootste onafhankelijke distributeurs van chemische producten ter wereld, heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt voor het eerste kwartaal, eindigend op 31 maart 2006.

Hoogtepunten Q1 2006
· Het bedrijfsresultaat over het eerste kwartaal van 2006 bedroeg US$ 54,8 miljoen, een stijging van 19,1% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2005 (US$ 46,0 miljoen). Het resultaat is met name te danken aan een hogere omzet en effectieve kostenbeheersing.

· De geconsolideerde netto-omzet was met US$ 1.583,0 miljoen 8,9% hoger dan in het eerste kwartaal van 2005 (US$ 1.453,0 miljoen). Deze verbetering was het gevolg van ongeveer gelijke omzetgroei voor de drie grootste business units - Univar USA, Univar Europa en Univar Canada. Op valutaneutrale basis steeg de geconsolideerde netto-omzet met 11,0%.
· Effectieve kostenbeheersing, in combinatie met een hogere omzet en brutomarge, leidde tot een afname van de bedrijfslasten als percentage van de brutomarge tot 77,1%, ten opzichte van 79,3% in het eerste kwartaal 2005.
· Het nettoresultaat voor gewone aandeelhouders nam in het eerste kwartaal van 2006 met 16,7% toe tot US$ 30,8 miljoen (US$ 1,06 per gewoon aandeel), ten opzichte van US$ 26,4 miljoen (US$ 0,90 per gewoon aandeel) in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Marktomstandigheden
In Noord-Amerika was de productieactiviteit in het eerste kwartaal redelijk sterk, terwijl de industriële productie in de afzetmarkten van Univar in Europa minder stevig was. De resultaten van Univar in Noord-Amerika werden gedreven door een bescheiden stijging van de chemieprijzen, toegenomen volumes en een stijging van de brutomarge per eenheid product. Met name de energie sector was sterk. In Europa was een verbetering te zien in het Verenigd Koninkrijk en Italië, terwijl Frankrijk bijzonder goede resultaten haalde als gevolg van de herstructureringsactiviteiten die de afgelopen twee jaar hebben plaatsgevonden. De winstgevendheid van de Univar groep blijft zich verbeteren met een EBIT-marge van 3,5% in Q1 2006, ten opzichte van 3,2% in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Vooruitblik
Gebaseerd op de operationele verbetering van de afgelopen jaren en de ongewijzigde verwachting voor lichte groei in de vraag naar chemische producten, is Univar van mening dat zij goed gepositioneerd is om in 2006 opnieuw een verbeterde omzet en EBIT te laten zien ten opzichte van vorig jaar. In verhouding met 2005 verwachten we een afvlakking van onze groei aangezien een verdere



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL