Leer Univar Kennen.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 30/04/2007 16:42
Univar heeft het afgelopen decennia praktisch elk jaar meer winst gemaakt, ongeacht het heersende zakelijke klimaat.
Univar is op de belangrijkste markten waarop zij actief is "marktleider" en dat die markten nog steeds enorme groeimogelijkheden hebben te bieden.
Univar heeft meer dan een kwart miljoen bedrijven als klant in een groot aantal industriële sectoren. En dat hun distributienetwerk zich uitstrekt over Noord - Amerika en Europa en dat zij op vakkundige wijze duizenden verschillende producten behandelen.
De komende tijd ontwikkelt de chemische distributiesector in het voordeel van Univar. Chemieproducenten besteden hun marketing, distributie en logistiek namelijk steeds vaker uit aan derden, terwijl zowel producenten als eindgebruikers er steeds meer de voorkeur aan geven alleen nog zaken te doen met een beperkt aantal grote, gevestigde distributeurs als Univar.
Dit alles is goed nieuws vooral alle betrokkenen o.a. aandeelhouders, medewerkers en klanten.
Univar verkoopt chemische producten aan bedrijven die deze op hun beurt weer verwerken. Univar's verkoopresultaten lopen daarom tot op zekere hoogte in de pas met de activiteiten in de productiesector. Maar zelfs als de industriële productie inzakt neemt hun omzet normaal gesproken toe; misschien wat trager, maar toch. In de laatste 2 decennia hebben zij verschillende economische cycli doorstaan, maar zij zijn er telkens weer in geslaagd een gestage omzetgroei vast te houden.
Per saldo heeft de gezondheid van de productiesector de meeste invloed op hun financiële resultaten.
Het grootste deel van hun winst komt van diensten met toegevoegde warde en veel minder van bewegingen in de prijs van chemische producten.
Univar loopt dus weinig voorraadrisico als gevolg van wijzigingen in chemischeprijzen.
Hun voorraden hebben een hoge omloopsnelheid van gem. minder dan 40 dagen.
Zij profiteren van een aanzienlijke operationele hefboomwerking.
Dus als de hoeveelheid product die zij verwerken toeneemt, kunnen zij deze groei moeiteloos aan en neemt de marginale winstbijdrage van deze extra volumes nog sneller toe.

Zelfs in een volgroeide sector als waarin Univar werkzaam is, streven zij ernaar in alle landen waarin zij actief zijn een grotere groei te realiseren dan die van het Bruto Nationaal Product.

Een staat van dienst waarbij al meer dan 20 jaar winstgroei wordt gerealiseerd betekent meer dan een gevoel van trost of een verzameling cijfers in grafiek. Het is onlosmakelijk verbonden met hun kracht en de basis voor de continuïteit van hun groei en hun toekomstig succes.
Het aandeel biedt dus goede kansen voor de beleggers.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL