HITT gaat kustbewakingssysyteem Nederlandse Antillen leveren

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 27/06/2005 19:08
De Kustwacht van de Nederlandse Antillen en Aruba heeft HITT en Raytheon Canada geselecteerd om een systeem te plaatsen dat hen in staat stelt de kustwateren rondom de eilanden CuraƧao, Aruba en Bonaire te bewaken. Het kustwachtsysteem wordt gebruikt ter bevordering van de veiligheid en om landingen van drugs, wapens en illegale immigranten tegen te gaan. De selectie kwam tot stand na een internationale concurrentiestrijd op technische prestatie en prijs. Hierbij werden eerder dit jaar gelijktijdig door HITT-Raytheon en de concurrent live-testen uitgevoerd waarin bij verschillende zware weersomstandigheden snelle bootjes gedetecteerd en gevolgd moesten. Het HITT-Raytheon systeem toonde een superieure performance, waarmee de technologische voorsprong van HITT in de groeiende wereldmarkt van kustbewakingssystemen wordt bevestigd.

Het contract, dat nu verder wordt uitgewerkt tussen Raytheon en de Koninklijke Marine, zal naar verwachting in september van dit jaar getekend worden. Als technologiepartner van Raytheon levert HITT een aandeel van circa EUR 6 miljoen in dit project. Het Coastal Surveillance Systeem van HITT en Raytheon bestaat uit acht Terma radars, twee centrales en verbindingsapparatuur en zal medio 2006 worden opgeleverd.

HITT geselecteerd op basis van technische outperformance.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL