Nieuws Hitt

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 26/05/2004 08:33
HITT, vooraanstaand speler in de wereldwijde nichemarkt voor verkeersbegeleiding- en navigatiesystemen en Lloyd’s Register-Fairplay, een vooraanstaande uitgever van scheepvaartinformatiediensten hebben een joint venture opgericht onder de naam ‘AIS Live Limited’. Deze joint venture gaat zich richten op de ontwikkeling van on-line informatiediensten aan haveninstanties en - autoriteiten. Om te beginnen krijgen gebruikers via het internet toegang tot uitgebreide informatie over de schepen die hun havens aandoen en kunnen daardoor hun activiteiten doelmatig plannen. Naast verschillende abonnementsvormen zal ook gratis toegang tot bepaalde informatie mogelijk zijn.

De joint venture gaat de diensten uitbouwen die nu al aan een toenemend aantal gebruikers worden geleverd via AISLIVE.COM, een door HITT ontwikkelde website die al enige tijd operationeel is. De real-time informatie over scheepsbewegingen die daarop te zien is, wordt gekoppeld aan de scheepvaartinformatie database van Lloyd’s Register-Fairplay met uitgebreide gegevens over 91.000 commerciële schepen en meer dan 50.000 eigenaren, rederijen en uitvoerders.

Richard Silk, algemeen directeur van de nieuwe joint venture: "Deze technologie biedt bedrijven in de haven en havenautoriteiten toegang tot real-time informatie over de schepen die hun gebied binnenkomen of in hun havens liggen. Door AISLIVE.COM te koppelen aan uitgebreide gegevens over eigenaren, rederijen, technische specificaties en andere informatie zoals het inspectie- en veiligheidsverleden van schepen, krijgt men een volledig beeld. Dit werkt ondersteunend bij het plannen van veilige en efficiënte havenactiviteiten. AISLIVE.COM kent al een groot aantal geregistreerde gebruikers, en wij zijn van plan om op deze bewezen vraag onze diensten verder uit te bouwen."

Het AISLIVE.COM netwerk levert op dit moment al, vanuit ontvangers op een aantal locaties, real-time informatie over schepen die Het Kanaal en de Nederlandse kust passeren. De positie van elk schip in de regio wordt getoond op een overzichtskaart op het computerscherm. Door met de cursor een specifiek schip aan te wijzen wordt er meer detail getoond, waaronder de positie van het schip in geografische lengte en breedte, koers, snelheid en de haven van bestemming.

Het nieuwe bedrijf AIS Live Limited is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk.







Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL